Schoolfilm van de Maand

Elke maand presenteren we in samenwerking met Schooltv, Nederlands Film Festival en NPO Start de Schoolfilm van de Maand, afwisselend voor po en vo. Altijd met een nieuwe gratis les en een link naar de film om meteen met je klas te kijken.

Juni 2022 I Mijn bijzondere rare week met Tess

Kijk mee in de levens van mensen die je anders nooit had ontmoet. Met film verbreed je je blik op de wereld. Juni is een maand vol leerzame documentaires, wereldcinema en inspirerende activiteiten! Schoolfilm van de Maand (po): MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS naar het boek van Anna Woltz. Vanwege zijn doodsangst legt het jongetje Sam zichzelf ‘alleenheidstraining’ op. Daar komt weinig meer van als hij op vakantie op Terschelling het stoere meisje Tess ontmoet. Een sprookjesachtige en zomerse film.

Naar de film & les

Vooruitblik Schoolfilms van de Maand 2022/2023

Dit zijn de Schoolfilms van de Maand voor het schooljaar 2022/2023!

September 2022 | De Boskampi's (po)

Een komische jeugdfilm over een jongen die een list verzint om niet langer gepest te worden door zich voor te doen als zoon van een gevreesde maffiabaas. Film van de Maand: DE BOSKAMPI'S (Arne Toonen).

Oktober 2022 | The Cloudmaker (vo)

Korte Spaanstalige animatiefilm over een ontmoeting tussen een jong meisje en een oude man die figuren kan maken van de wolken. Schoolfilm van de Maand: THE CLOUDMAKER (Hanna van Niekerk).

November 2022 | Sea Shadow (po)

Max ziet dat de schaduw van een telefoonoplader op een mannetje lijkt. Hij tekent er oogjes en een mondje bij en het mannetje komt tot leven. Film van de Maand: SEA SHADOW (Vincent Bal)

December 2022 | Jordy in Transitland (vo)

Jordy in Transitland is een modern sprookje waarbij de maakbaarheid van het menselijk lichaam zegeviert en de grens tussen werkelijkheid en fantasie langzaam vervaagt. Film van de Maand: JORDY IN TRANSITLAND (Willem Timmers)

Januari 2023 | Stuckwitu (vo)

Gaby en Kesh zijn twee slackers van begin twintig die hun dagen vullen met het ophalen van jeugdherinneringen. Wanneer de twee lucht krijgen van een schuimparty besluiten ze samen nog één keer hun tienerjaren te herbeleven... Film van de Maand: STUCKWITU (Timo Ottevanger)

Over deze filmselectie

De planning voor de Film van de Maand en de thema's van filmselecties is onder voorbehoud. Want we bewegen mee met de actualiteit en laten ons informeren door de programma's van festivals en filmtheaters.

Volg ons op