Munya in mij

‘Hier trek ik de grens en dit is waar het ophoudt.’ Een inspirerende stop-motion film over een gepest meisje dat door de muziek van haar favoriete rapper voor zichzelf durft op te komen.

De tienjarige Munya wordt regelmatig door haar kribbige moeder naar de Turkse supermarkt gestuurd om lekkernijen te halen. Maar op weg daarheen moet ze langs het bankje met pestkoppen, die haar naroepen en uitschelden om haar postuur. Terwijl Munya worstelt met haar angst voor de pestkoppen en de teleurstelling van haar moeder, vindt ze troost en inspiratie in de muziek van rapper Nina.

Deze aandoenlijke stop-motion film inspireert en stimuleert leerlingen om voor zichzelf op te komen. De thematiek rondom pesten, de verschillende personages en de muziek maken het tot een aansprekende korte film, die leerlingen aan het denken kan zetten over wie ze (willen) zijn.

Aan de slag met deze les?

De korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. Onderaan de pagina is bovendien lesmateriaal te vinden bij de film. In deze digibordles gaan leerlingen in op de boodschap van de film, de muziek, de personages en de stop-motion techniek.

  • Angst
  • Let op met kinderen tot 6 jaar

Mascha Halberstad Nederland 2013, 25 min

Thema Familie, Pesten, Identiteit, Coming of age, Muziek, Mediawijsheid
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op