Knooppunt voor filmeducatie in Brabant, Limburg & Zeeland

Filmhub Zuid adviseert, ondersteunt en inspireert scholen en cultuuraanbieders op het gebied van filmeducatie

Leer film spreken: ga aan de slag met filmeducatie.

Wat zie je nou echt als je naar Insta-stories, videoclips, series of films kijkt? Waarom trekt het zo je aandacht? Waarom raakt het je? Waarom snap je het zonder woorden? Om meer te zien in audiovisuele uitingen moet je de taal van film leren spreken.

Bewegend beeld is alom aanwezig in onze samenleving. We communiceren met elkaar in beelden en maken continu beelden van onszelf en van de wereld om ons heen. Aangezien kinderen en jongeren met beelden opgroeien, is het noodzakelijk dat ze op school vanuit een positieve, open benadering met bewegend beeld kennismaken.

Filmhub Zuid is het knooppunt voor filmeducatie in Brabant, Limburg en Zeeland en biedt advies op maat. Ben je op zoek naar een passende film voor een les? Wij geven tips én zorgen voor (doe-)opdrachten. Ook helpen we bijvoorbeeld bij het samenstellen van een leerlijn en het organiseren van allerlei filmactiviteiten: van trainingen en gastlessen van regionale film-professionals tot leuke en leerzame filmvoorstellingen in de klas of in de bioscoop/het filmtheater.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van filmeducatie in je klas of school? Bel, app of mail ons!

" Everything I learned, I learned from the movies."

Audrey Hepburn
Volg ons op