Webinarreeks Filmeducatie

Reclames, vlogs, filmpjes, series… bewegend beeld is overal! En leerlingen weten er alles van… of toch niet? Hoe werkt film eigenlijk, zie je wat je denkt te zien en hoe breng je zelf een boodschap over via beeld? Net als elke taal moet je beeldtaal leren.

Daarom heeft Filmhub Zuid samen met Fontys Hogescholen vier webinars over filmeducatie gemaakt. Daarin helpen we (aankomende) docenten om in de klas met filmeducatie aan de slag te gaan. In de vier webinars komen de volgende vragen en thema’s aan bod:

  • Wat is filmeducatie precies?

  • Waarom is het belangrijk?

  • Hoe zet je het in de les?

  • Waar vind je lesaanbod?

  • Waar kun je terecht met vragen?

Daarnaast maken ervaren filmdocenten en experts je wegwijs in filmgeschiedenis, filmgenres, de kracht en impact van film, de leermethode Visual Thinking strategies, fake news én de vijf vaardigheden uit de leerlijn film.

Webinar 1: De impact van film
In het eerste webinar nemen we je in vogelvlucht mee door de geschiedenis van film, gaan we dieper in op verhaal en vorm in films, vertelt David Deprez(artistiek directeur Filmtheater Lumière) je over de impact van film en laten we de magie van film zien met het Kuleshov effect. We sluiten het webinar af met de praktijk. Jeroen Stultiëns, voormalig filmleraar van het jaar laat zien hoe je op eenvoudige en inspirerende wijze film een plek geeft in de klas!

Hou onze nieuwsbrief, social media in de gaten voor de lanceringen van webinar 2,3,4. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze consulenten bij jou in de regio voor gratis advies.

Volg ons op