Aan de slag met film in de klas!

Ervaar met je leerlingen de kracht en pracht van film!

Neem contact met ons op

Wij adviseren, ondersteunen en inspireren scholen en organisaties in Noord-Holland die willen beginnen of bezig zijn met filmeducatie. We zijn verbinder, wegwijzer en aanjager voor het onderwijs én het culturele veld.

Leer leerlingen over de kracht en pracht van film!

Film en bewegend beeld zijn overal om ons heen. Kinderen en jongeren maken en delen film dagelijks. Maar wat zie je nou echt als je naar Tiktoks, videoclips, series of films kijkt? Waarom trekt het zo je aandacht? Waarom raakt het je? Waarom snap je het zonder woorden?. Om beelden ook te kunnen duiden en creatief in te zetten, heb je meer kennis, vaardigheid en inzicht nodig. Wij kunnen je hierbij helpen! Wij adviseren, ondersteunen en inspireren scholen en cultuuraanbieders op het gebied van filmeducatie. Samen met jou zetten wij filmeducatie in om van kinderen en jongeren kritische kijkers en vaardige filmmakers te maken. We zijn verbinder, wegwijzer en aanjager voor het onderwijs en het culturele veld. Ons motto: Leer film spreken.

Ga direct aan de slag

Persoonlijk advies?

Neem contact met ons op

Werkzaam in het primair onderwijs?

Ben je werkzaam in het primair onderwijs en wil je aan de slag met film in de klas? Of wil je film meer verankeren in je lessen? Wij helpen je graag op weg.

Lees hier hoe wij je kunnen helpen

Werkzaam in het voortgezet onderwijs?

Ben je werkzaam in het voortgezet onderwijs en wil je aan de slag met film in de klas? Of wil je film film opnemen in het curriculum om zo filmonderwijs te verankeren? Wij helpen je graag om je wensen te realiseren.

Lees hier meer over filmeducatie in het voortgezet onderwijs

Filmeducatie bij jou in de buurt!

Zoveel leuke filmprojecten dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Op de interactieve kaart bieden we een overzicht van alle aanbieders: filmtheaters, filmfestivals, filmdocenten, cultuurcentra, bibliotheken en meer.

Bekijk de interactieve kaart

Op zoek naar persoonlijk advies?

Mail of bel met een van onze regiocoördinatoren. Kijk op de contactpagina voor de coördinator bij jou in de buurt.

Neem contact met ons op

" The most honest form of filmmaking is to make a film for yourself"

Peter Jackson

Volg ons op