Bij jou in de regio

Zoveel leuke filmprojecten dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Op de interactieve kaart laten we zien wat er gebeurt op het gebied van filmeducatie in Noord-Holland. We bieden een overzicht van alle aanbieders: filmtheaters, filmfestivals, filmdocenten, cultuurcentra, steuninstellingen en meer.

Bekijk 'm hier

Film Wijze Waaiers

Onlangs verschenen er bij de Filmhub Noord-Holland de FILM WIJZE WAAIERS: een gedrukte, handzame waaier met compacte werkvormen voor filmeducatie. Er is een versie voor PO en één voor VO. Je kunt deze waaier gratis bij ons bestellen. Bestellen kan via onderstaande button.

Bestel de Film Wijze Waaier(s)

Op zoek naar films?

Ook die hebben we voor je, vaak met bijbehorend lesmateriaal. Neem een kijkje op de pagina van het landelijk Netwerk Filmeducatie. Wil je een educatieve filmvertoning op school of in een theater bij jou in de buurt? Neem daarvoor contact met ons op: info@filmhubnh.nl

Bekijk de films

Wat kan Filmhub Noord-Holland voor je betekenen?

De mogelijkheden voor filmeducatie in de regio zijn eindeloos. Je kunt als PO leerkracht bijvoorbeeld met groep 8 een eindfilm maken. Of in elke klas jaarlijks een filmeducatieproject of programma doen. Of wil je laaggeletterdheid op je school aanpakken door middel van film? Als VO docent kun je leerlingen een profielwerkstuk laten presenteren door middel van een film. Je kunt ook in alle klassen van het VMBO aan de slag met de leerlijn Documentaire-maken. Of gaan je leerlingen aan de slag met een scholierenfestival Film? We denken graag met je mee en ondersteunen je waar je dat nodig brengt. Ook kunnen we je in contact brengen met een filmdocent of organisatie in de buurt van je school.

Neem contact met ons op

Volg ons op