Aan de slag

Hoe kijk je naar film en hoe maak je film met je leerlingen?

Wat kan je doen met film in je klas?

Maak gratis gebruik van onze filmtechniekset

Laat techniek geen drempel zijn. Heb je geen eigen filmlokaal of voldoende camera’s op de plank liggen om makkelijk aan de slag te gaan met film. Wij stellen gratis filmtechnieksets ter beschikking aan elke school die 'iets' met film wil doen.

Lees hier hoe je een techniekset aanvraagt

Gratis fimtechniektraining met je team

Doe samen met je collega's mee aan de techniektraining. Binnen een middag heb je filmtechniek onder de knie. (Ook) heel handig als je de techniekset bij ons leent.

Meer informatie

Filmeducatie bij jou in de buurt

Zoveel leuke films en filmprojecten dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Wij hebben een interactieve kaart gemaakt met een overzicht van aanbieders in Noord-Holland: filmtheaters, filmfestivals cultuurcentra, bibliotheken en meer.

Bekijk de interactieve kaart!

Maak kennis met filmeducatie

Speciaal voor leraren in het primair onderwijs hebben we prachtige Film Wijze Waaier ontwikkeld, boordevol leuke, eenvoudige filmopdrachten voor leerlingen. De opdrachten zijn laagdrempelig en makkelijk in te zetten in alle lessen. Vraag 'm gratis aan via maaike@filmhubnh.nl of via de link hieronder.

Bestel hier de Film Wijze Waaier

Op zoek naar een filmvakdocent?

Ben je op zoek naar een filmvakdocent die bij jou in de klas een filmles of een serie van filmlessen kan geven? Wij hebben een visuele database gemaakt en in een handig (geografisch) overzicht gezet. Via een interactieve kaart kun je eenvoudig een filmvakdocent vinden. Zoek op specialisatie, postcode of soort onderwijs en vind een filmvakdocent bij jou in de buurt.

Bekijk het overzicht van filmvakdocenten

Doorlopende leerlijn filmeducatie

Wist je dat het Landelijk Netwerk Filmeducatie een doorlopende leerlijn filmeducatie heeft ontwikkeld? De doorlopende leerlijn film biedt een solide basis om film structureel in het curriculum in te bedden en geeft leraren en lesontwikkelaars houvast om activiteiten en lessen rondom film vorm te geven

Download hier de leerlijn

Film kijken met je klas?

Dat kan! Er is een grote database met (gratis) films die aansluiten op uiteenlopende thema's en vakken. Vaak heeft de film bijbehorend lesmateriaal. Neem een kijkje op de pagina van het landelijk Netwerk Filmeducatie. Wil je een educatieve filmvertoning op school of in een theater bij jou in de buurt? Neem daarvoor contact met ons op: informatie@filmhubnh.nl

Ga naar de database

Hulp nodig? Wij helpen je graag. Kijk op onze contactpagina om te te zien wie de coördinator bij jou in de buurt is.

Neem contact met ons op

Volg ons op