Filmtechnieksets

Zelf film maken in de klas!

Nog niet elke school heeft een eigen filmlokaal of voldoende camera’s op de plank liggen om makkelijk aan de slag te kunnen met film. Maar laat techniek vooral geen drempel zijn. Met relatief weinig middelen kun je op eenvoudige wijze aan de slag; bijvoorbeeld om een (gast)les van een vakdocent film op school mogelijk te maken, ter kennismaking en inspiratie, om ‘koudwatervrees’ weg te nemen of om langer door te kunnen werken aan een filmproject in de klas. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de regiocoördinator (zie contact voor de coördinatoren). Je kunt ook direct een set aanvragen via onderstaande knop. Wij nemen dan contact met je op om de mogelijkheden door te spreken.

Techniekset aanvragen

Vraag hier de techniekset aan

Inhoud van de techniekset

Deze sets bestaan uit 5 iPads, microfoons en lenzen in een handige rolkoffer. Op de I-Pads staan handige filmprogramma's geïnstalleerd waarmee leerlingen direct aan de slag kunnen. PO en VO leraren die filmles willen geven met gebruik van deze set kunnen deze gratis lenen. Desgewenst kan een filmvakdocent of- professional je ondersteunen bij de les(sen). Ben je filmvakdocent of werkzaam bij een organisatie voor filmeducatie en wil je gebruikmaken van deze set? Dan vragen wij een bijdrage van 250 euro.

Vraag hier de techniekset aan

Hulp nodig?

We raden scholen zeker aan om een filmvakdocent als of gastdocent in te huren, om zo meer (creatieve) kennis en ervaring de klas in te halen. Benieuwd wie er bij jou in de buurt is? Kijk op de interactieve kaart om een fimvakdocent bij jou in de buurt te vinden.

Interactieve kaart

" Aan het einde van deze dag vraag ik me af waarom we niet vaker dit soort lessen krijgen. We kijken heel vaak films, maar ik denk nooit na over hoe die film tot stand is gekomen. Nu ga ik op een andere manier naar de films kijken."

leerlingen 5 VWO Lyceum Sancta Maria na afloop workshop animatiefilmmaken met techniekset

Teamtraining

Wil je met je team aan de slag met filmeducatie en vaardiger worden met filmtechniek? Wij bieden kosteloos teamtrainingen aan. Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Meer informatie over teamtrainingen

Voorwaarden

* Een school mag de techniekset(s) maximaal drie keer kosteloos lenen * De maximale uitleentermijn is drie weken * De techniekset is gratis voor PO en VO scholen * Professionals betalen een bijdrage van 250 euro per keer voor de kosten van transport en afhandeling.

Instructievideo's

Hoe werkt de iPad? Hoe sluit je de microfoon aan? Hoe werk je met een statief? Op al deze vragen - en meer - hebben wij het antwoord voor je. Onze collega's van Filmhub Oost maakten handige instructievideo's die je stap voor stap meenemen.

Bekijk de video's

Volg ons op