Filmtechnieksets

Laat techniek geen drempel zijn

Nog niet elke school heeft een eigen filmlokaal of voldoende camera’s op de plank liggen om makkelijk aan de slag te kunnen met film. Maar laat techniek vooral geen drempel zijn. Met relatief weinig middelen kun je op eenvoudige wijze aan de slag; bijvoorbeeld om een (gast)les van een vakdocent film op school mogelijk te maken, ter kennismaking en inspiratie, om ‘koudwatervrees’ weg te nemen of om langer door te kunnen werken aan een filmproject in de klas. Voor meer informatie of reserveren kun je contact opnemen met Filmhub Noord-Holland via de Schuur techniekset@filmhubnh.nl of 023 5173900

Techniekset reserveren? Dat kan via onderstaande knop.

Reserveer hier de techniekset

Inhoud van de techniekset

Deze sets bestaan uit 10 I-Pads, microfoons en lenzen in een handige rolkoffer en optioneel zijn er ook statieven en een green screen te leen. Op de I-Pads staan handige filmprogramma's geïnstalleerd waarmee leerlingen direct aan de slag kunnen. PO en VO scholen kunnen deze sets gratis lenen wanneer zij met filmeducatie aan de slag gaan. Voor meer informatie of reserveren kun je contact opnemen met Filmhub Noord-Holland via techniekset@filmhubnh.nl. of bel met de Schuur en vraag naar de Filmhub: 023 5173900.

Hulp nodig?

We raden scholen zeker aan om een filmexpert of gastdocent in te huren, om zo meer (creatieve) kennis en ervaring de klas in te halen. Benieuwd wie er bij jou in de buurt is? Je kunt hierover contact opnemen met ons. We kunnen desgewenst ook een teamtechniektraining voor je regelen.

" Aan het einde van deze dag vraag ik me af waarom we niet vaker dit soort lessen krijgen. We kijken heel vaak films, maar ik denk nooit na over hoe die film tot stand is gekomen. Nu ga ik op een andere manier naar de films kijken."

leerlingen 5 VWO Lyceum Sancta Maria na afloop workshop animatiefilmmaken met techniekset

Voorwaarden

* Een school mag de techniekset(s) maximaal drie keer kosteloos lenen * De maximale uitleentermijn is zes weken

Volg ons op