Snel aan de slag met filmeducatie? WIj helpen je graag

Vakoverstijgend werken met film

Filmeducatie is het bewust kijken, onderzoeken en maken van beeld. Het leuke van filmeducatie is dat je het kan gebruiken in alle lessen en dat het vakoverstijgend is. Maar hoe begin je met filmeducatie? Wij helpen je graag op weg.

Persoonlijk advies

Wil je (meer) film gebruiken in de klas, maar weet je niet waar je moet beginnen? Onze regiocoördinatoren helpen je graag met advies en bemiddeling. Kijk op onze contactpagina voor de coördinator bij jou in de buurt.

Neem contact met ons op

Maak gratis gebruik van onze filmtechniekset

Laat techniek geen drempel zijn. Heb je geen eigen filmlokaal of voldoende camera’s op de plank liggen om makkelijk aan de slag te gaan met film. Wij stellen gratis filmtechnieksets ter beschikking aan elke school die 'iets' met film wil doen.

Lees hier hoe je een techniekset aanvraagt

Gratis fimtechniektraining met je team

Doe samen met je collega's mee aan de techniektraining. Binnen een dag heb je filmtechniek onder de knie. (Ook) heel handig als je de techniekset bij ons leent.

Meer informatie

Filmeducatie bij jou in de buurt

Zoveel leuke films en filmprojecten dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Wij hebben een interactieve kaart gemaakt met een overzicht van aanbieders in Noord-Holland: filmtheaters, filmfestivals cultuurcentra, bibliotheken en meer.

Bekijk de interactieve kaart!

Maak kennis met filmeducatie

Speciaal voor leraren in het voortgezet onderwijs hebben een prachtige Film Wijze Waaierontwikkeld, boordevol leuke, eenvoudige filmopdrachten voor leerlingen. De opdrachten zijn laagdrempelig en makkelijk in te zetten in alle lessen. Vraag 'm gratis aan via maaike@filmhubnh.nl

Bestel hier de Film Wijze Waaier

Op zoek naar een filmvakdocent?

Ben je op zoek naar een filmvakdocent die bij jou in de klas een filmles of een serie van filmlessen kan geven? Wij hebben een visuele database gemaakt en in een handig (geografisch) overzicht gezet. Via een interactieve kaart kun je eenvoudig een filmvakdocent vinden. Zoek op specialisatie, postcode of soort onderwijs en vind een filmvakdocent bij jou in de buurt.

Bekijk het overzicht van filmvakdocenten

Doorlopende leerlijn filmeducatie

Wist je dat het Landelijk Netwerk Filmeducatie een doorlopende leerlijn filmeducatie heeft ontwikkeld? De doorlopende leerlijn film biedt een solide basis om film structureel in het curriculum in te bedden en geeft leraren en lesontwikkelaars houvast om activiteiten en lessen rondom film vorm te geven

Download de leerlijn filmeducatie

Hulp nodig? Wij helpen je graag. Kijk op onze contactpagina om te te zien wie de coördinator bij jou in de buurt is.

Neem contact met ons op

Volg ons op