Movielab Hilversum

Leestijd ca. minuten

Maaike

Filmhub Noord-Holland

Be Kind Rewind live in Filmhuis Hilversum

In het Filmlab in Hilversum krijgen leerlingen uit verschillende onderwijsniveaus, begeleid door professionele filmmakers, de kans krijgen om hun eigen korte films te produceren. Gedurende een periode van 6 tot 8 lessen worden leerlingen begeleidt bij het creëren van aangepaste Sweded* versies van een scene uit een zelf gekozen bestaande film. Net zoals in de film Be Kind Rewind te zien is.  Het Filmlab is ontstaan als een initiatief geïnspireerd door regisseur Michel Gondry, in aansluiting op de vertoning van de film "Be Kind Rewind".

Naast de praktische filmproductie component omvat Het Filmlab ook instructie in scenario schrijven en acteren. Dit project heeft niet alleen de deelnemende leerlingen, maar ook docenten enthousiast gemaakt voor de kunst van het filmmaken. Het Filmlab vertegenwoordigt een belofte voor een opkomende generatie filmmakers, voortbouwend op de inspiratie van "Be Kind Rewind".

Daarnaast vormt het Filmlab een brug tussen creativiteit, handwerk en onderwijs. Het is een platform voor het ontwikkelen van talent en het bevorderen van de kunst van het filmmaken.


*"Sweded" Films die zijn gewist en opnieuw zijn gemaakt, worden 'Sweded' genoemd. Deze remakes zijn onbewerkt met slechts één take per scène. De props worden gemaakt van karton. Een doos wordt een auto, een ballon met een lapje van de Hema wordt een bom, een grote tafel met kartonnen golven wordt een boot. 

Movielab Hilversum - Hoe werkt het?

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op