Pers

Zoektocht Filmleraar van het Jaar 2023-2024 van start

De zoektocht naar de meest inspirerende Filmleraar van het Jaar 2023-2024 is begonnen. Leraren mogen zichzelf of hun collega’s tot en met 1 oktober 2023 opgeven via filmleraarvanhetjaar.nl.

Persbericht

Dorien Nannes en Maud Jacobs uitgeroepen tot Filmleraar van het Jaar 2022

Het leerkrachtenduo uit de onderbouw van de Amsterdamse basisschool Laterna Magica is tijdens de IDFA-Docentendag in Eye Filmmuseum uitgeroepen tot Filmleraar van het Jaar 2022.

Persbericht en beeld

Persbeeld winnaar Filmleraar van het Jaar 2022

Winnaars Dorien Nannes en Maud Jacobs, foto: Corinne de Korver.

Download high res beeld

Regionale winnaars Filmleraar van het Jaar 2022 bekend

Dit jaar zijn er weer regionale voorrondes in het hele land gehouden voor de Filmleraar van het Jaar 2022. In samenwerking met de filmhubs maken deze regionale winnaars allemaal kans op de titel Filmleraar van het Jaar 2022. De genomineerden geven zowel les in het basis als voortgezet onderwijs in Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Buitenpost, Gouda en Vlissingen.

Persbericht en beeld

Campagnebeelden Filmleraar van het Jaar

De zoektocht naar de meest inspirerende Filmleraar van het jaar 2022 is gestart. Een filmleraar is een meester, juf of docent die leerlingen betekenis leert geven aan de beelden die hen dagelijks omringen. Leraren mogen zichzelf of hun collega opgeven t/m 31 mei 2022 via filmleraarvanhetjaar.nl.

Download persbeelden

Allereerste Pabo-Minor Filmeducatie van start

Kinderen groeien op met beeldtaal als belangrijkste communicatiemiddel, daarom is het van groot belang dat leraren stevig in hun schoenen staan en leren op een creatieve en kritische manier met deze taal om te gaan. Na een succesvolle pilot gedraaid te hebben kan dat nu met behulp van de eerste Pabo-Minor Filmeducatie & Mediawijsheid (30 EC) die 31 augustus 2022 van start gaat op de Hogeschool Leiden. "We zijn heel trots dat deze Minor nu in het curriculum van de Pabo’s zit."

Lees meer

Elroy Gramsbergen is Filmleraar van het Jaar 2021

Elroy Gramsbergen uit Groningen is uitgeroepen tot Filmleraar van het Jaar 2021. Elroy werd door de vakjury van film- en onderwijsprofessionals verkozen tot de meest aansprekende filmdocent. De prijsuitreiking vond plaats tijdens een speciale filmeducatiemiddag die Netwerk Filmeducatie samen met International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) organiseerde in Eye Filmmuseum.

Meer info in het persbericht

Zes leraren strijden om landelijke titel Filmleraar van het Jaar

Dit jaar zijn er voor het eerst regionale voorrondes in het hele land gehouden voor de Filmleraar van het Jaar 2021. In samenwerking met de filmhubs maken deze regionale winnaars allemaal kans op de titel Filmleraar van het Jaar 2021.

Persbericht en beeld

Lancering website met meester Hidde

Aardrijkskundeleraar Hidde Nuijten, bekend als de rappende meester Hidde, lanceerde in april 2021 samen met Netwerk Filmeducatie een clip over het belang van filmeducatie.

Persbericht en clip

Persbericht Filmleraar van het Jaar 2020

Bart Valkenier werd op 29 september 2020 uitgeroepen tot de nieuwe Filmleraar van het Jaar. Bart werd door de vakjury van film-en onderwijsprofessionals verkozen tot de meest aansprekende filmdocent.

Meer info in het persbericht

Verankering van filmeducatie in het onderwijs

Op donderdag 24 september 2020 presenteerde het Netwerk Filmeducatie twee nieuwe publicaties: Dit is filmeducatie! en Doorlopende leerlijn film. De publicaties beschrijven concreet wat leraren met filmeducatie bereiken en dragen bij aan de structurele verankering van filmeducatie in het onderwijs.

Lees het persbericht hier

Logo's Netwerk Filmeducatie

Het logo van Netwerk Filmeducatie is beschikbaar in drie kleuren. Hier vind je alle formaten die je kunt wensen, voor print en voor digitaal gebruik, in één zip-bestand.

Download de set logo's hier

Wil je meer informatie of ben je op zoek naar (hi res) beeldmateriaal?

Mail ons! We helpen je graag.

Volg ons op