Aanjager van film- en beeldeducatie in Gelderland en Overijssel

Filmhub Oost is jouw eerste hulp op het gebied van filmeducatie. Wij zijn er voor het primair en voortgezet onderwijs. Je kunt bij ons terecht voor kant-en-klaar lesmateriaal, webinars over hoe je filmeducatie in kan zetten binnen jouw lessen of advies op maat. We geven trainingen, workshops en organiseren bijeenkomsten om de kennis over filmeducatie te bevorderen. We komen graag met je in contact. Heb je een vraag?

Neem contact met ons op

Workshop Kijken naar de Oorlog

Op maandag 15 april is er een workshop Kijken naar de Oorlog in MIMIK Deventer. Marc van Berkel, hoogleraar aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en bijzonder hoogleraar holocaust educatie, vertelt over het lespakket dat hij samen met Filmhub Oost heeft ontwikkeld. In de workshop vertelt Marc van Berkel hoe je zelf als leraar met deze methode aan de slag kan. Aan het einde van de workshop weet je zelf deze methode toe te passen in jouw lessen en kun je samen met jouw leerlingen over oorlogsfilms praten via deze nieuwe methode.

Meld je aan

Aan de slag met Klimaat

We staan op het punt om de grootste draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur. Maar hoe maak je zo'n complex, groot en belangrijk thema nou duidelijk voor leerlingen? Met film natuurlijk! In onze webinars Film & Klimaat vertellen onze gasten jou hoe je aan de slag kan met Klimaat in het onderwijs op een manier die aansluit bij de belevingswereld van jouw leerlingen. Benieuwd naar andere thema's? Je vindt al onze webinars op onze pagina.

Naar de webinars

Bekijk hier het webinar Film & Klimaat

Volg ons op