Knooppunt voor film- en beeldeducatie in Gelderland en Overijssel

Filmhub Oost adviseert, ondersteunt en inspireert organisaties in Gelderland en Overijssel die bezig zijn met filmeducatie. Scroll naar beneden en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!

Webinar: Film & Taal in jouw Klaslokaal

Op dinsdag 11 en woensdag 17 mei vonden onze webinars Film & Taal in jouw Klaslokaal plaats. Meer dan 100 online aanwezigen doken met ons in de fascinerende combinatie tussen woord en beeld, film en taal. Heb je het event gemist, of wil je het graag terugkijken? De hele registratie staat vanaf nu online!

Klik hier om de webinars terug te kijken

Leer jouw leerlingen ook Film spreken!

Swipend en scrollend omringen kinderen en jongeren zich de hele dag met film. Ze beleven, maar missen vaak de juiste handvatten om betekenis te geven aan beelden. Filmhub Oost leert leerlingen over de kracht van film en de duizenden zichtbare en onzichtbare keuzes die achter elk beeldverhaal zitten. We zijn verbinder, wegwijzer en aanjager voor het onderwijs én het culturele veld. Leer film spreken!

Ga gelijk aan de slag

Op zoek naar een filmdocent, filmworkshop of filmvoorstelling?

Op de interactieve kaart laten we zien wat er gebeurt op het gebied van filmeducatie in Gelderland en Overijssel. We bieden een overzicht van alle aanbieders: filmtheaters, filmfestivals, filmdocenten, cultuurcentra, steuninstellingen en meer.

Bekijk de kaart

Volg ons op