Inspiratiedossiers voor filmeducatie

Hier vind je dossiers met kennis over hoe jij als leraar of als medewerker bij een filmtheater, filmeducatie kan verankeren in je aanbod. Daarnaast vind je kant-en-klaar lesmateriaal om aan de slag te gaan met filmeducatie.

Film Wijze Waaier [Lesmateriaal]

Laagdrempelig starten met filmeducatie in het PO of VO? Onze Film Wijze Waaier staan boordevol kleine, leuke opdrachten die je uit kunt voeren met je klas. De opdrachten zijn makkelijk uit te voeren, er is geen extra materiaal voor nodig en het kan je ook inspireren hoe je film in jouw vak kan toepassen.

Vraag 'm hier gratis aan

Leskaarten Filmeducatie & Begrijpend Kijken [Lesmateriaal]

Wil jij filmeducatie toepassen in het primair onderwijs, maar ben je nog nieuw met filmeducatie? De studenten van de Hogeschool Iselinge hebben, in samenwerking met professionals uit het werkveld, leskaarten ontwikkeld die aansluiten bij de thema’s Film en Taal (groep 1 t/m 4) en Burgerschap (groep 5 t/m 8).

Ga naar de leskaarten

Filmeducatie in jouw theater [Dossier]

Werk jij in een filmtheater en wil je graag beginnen met Filmeducatie? Dit is een goede handleiding om daarmee te starten! Hiermee wordt het een stuk makkelijker om een succesvolle schoolvoorstelling in je theater te organiseren.

Vraag het kennisdossier op

Scholierenfilmfestival organiseren [Dossier]

Hoe kan je het organiseren van een festival het beste aanpakken? Dit dossier biedt praktische tips, handige links en voorbeelden. Het dient ter inspiratie voor leraren uit het primair en voortgezet onderwijs, maar ook voor aanbieders op het gebied van film- en beeldeducatie en aan medewerkers van filmtheaters.

Vraag het kennisdossier op

Film & Taal

Deze webinars staan in het teken van taalvaardigheid en filmeducatie, zowel voor het PO als voor het VO. Diverse gasten spraken over hoe filmeducatie een bijdrage kan leveren aan de bevordering van de taal en hoe film ingezet kan worden binnen het curriculum of binnen je vak.

Kijk de webinars hier terug

Volg ons op