Inspiratiedossiers voor filmeducatie

Wil je aan de slag met filmeducatie? Bekijk dan onze stappenplannen en kant-en-klaar lesmateriaal. Zo kun jij als leraar of medewerker bij een filmtheater meer leren over hoe je aan de slag kan met filmeducatie. Heb je ergens vragen over of wil je sparren? Neem dan contact met ons op.

Film Wijze Waaier

Laagdrempelig starten met filmeducatie in het PO of VO? Onze Film Wijze Waaier staan boordevol kleine, leuke opdrachten die je uit kunt voeren met je klas. De opdrachten zijn makkelijk uit te voeren, er is geen extra materiaal voor nodig en het kan je ook inspireren hoe je film in jouw vak kan toepassen.

Vraag 'm hier gratis aan

Stappenplan: Filmeducatie voor Filmvertoners

Wil jij in jouw filmtheater graag aan de slag met filmeducatie? Deze handleiding neemt je mee langs de rol van jouw theater of bioscoop in filmeducatie, tot je communicatie, aanbod, films en financiën. Zo leer je van A tot Z op een laagdrempelige manier hoe je filmeducatie in jouw filmtheater kan toepassen. Met deze gids boek jij straks de eerste, succesvolle schoolvoorstelling in je theater.

Download het stappenplan

Webinars over film- en beeldeducatie

Elk jaar organiseren we webinars over een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld over hoe je film in je klas of lessen kan toepassen, over taal, of over burgerschap. We organiseren deze webinars voor het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en sinds 2023 ook voor het middelbaar beroepsonderwijs. Maak kennis met inspirerende gasten en leer van deskundigen over hoe jij film kan verwerken in jouw lessen.

Bekijk hier de webinars

Stappenplan: Scholierenfilmfestival organiseren

Hoe kan je het organiseren van een festival het beste aanpakken? Dit dossier biedt praktische tips, handige links en voorbeelden. Het dient ter inspiratie voor leraren uit het primair en voortgezet onderwijs, maar ook voor aanbieders op het gebied van film- en beeldeducatie en aan medewerkers van filmtheaters.

Download het stappenplan

Stappenplan: Leren vloggen

Teun Peters, onder andere bekend van Dylan Haegens, is een bekende YouTuber. Daarnaast geeft hij gastlessen, workshops en lezingen over vloggen, mediawijsheid en filmeducatie. In samenwerking met Teun maakten wij een handboek over hoe je als leraar met jouw leerlingen aan de slag kan gaan met vloggen. Meer weten over Teun Peters? We brengen je graag in contact. Stuur een mailtje naar info@filmhuboost.nl!

Vraag het stappenplan op

Leskaarten Filmeducatie & Begrijpend Kijken

Wil jij filmeducatie toepassen in het primair onderwijs, maar ben je nog nieuw met filmeducatie? De studenten van de Hogeschool Iselinge hebben, in samenwerking met professionals uit het werkveld, leskaarten ontwikkeld die aansluiten bij de thema’s Film en Taal (groep 1 t/m 4) en Burgerschap (groep 5 t/m 8).

Ga naar de leskaarten

Volg ons op