Inspiratiedossiers voor filmeducatie

Hier vind je dossiers met kennis over hoe jij als leraar of als medewerker bij een filmtheater, filmeducatie kan verankeren in je aanbod. Daarnaast vind je kant-en-klaar lesmateriaal om aan de slag te gaan met filmeducatie.

Film Wijze Waaier [Lesmateriaal]

Laagdrempelig starten met filmeducatie in het PO of VO? Onze Film Wijze Waaier staan boordevol kleine, leuke opdrachten die je uit kunt voeren met je klas. De opdrachten zijn makkelijk uit te voeren, er is geen extra materiaal voor nodig en het kan je ook inspireren hoe je film in jouw vak kan toepassen.

Vraag 'm hier gratis aan

Filmeducatie in jouw filmtheater [Dossier]

Werk jij in een filmtheater en wil je graag aan de slag met filmeducatie? We snappen dat dit spannend kan zijn. Want waar begin je? Deze handleiding neemt je mee vanaf de basis en legt in duidelijke stappen uit hoe je filmeducatie in jouw filmtheater kan toepassen. Zo wordt het een stuk makkelijker om een succesvolle schoolvoorstelling in je theater te organiseren! Toch nog vragen? Mail dan op info@filmhuboost.nl. We denken en kijken graag met je mee. Daar zijn we immers voor!

Download het kennisdossier

Webinars over film- en beeldeducatie

Elk jaar organiseren we webinars over een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld over hoe je film in je klas of lessen kan toepassen, over taal, of over burgerschap. We organiseren deze webinars voor het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en sinds 2023 ook voor het middelbaar beroepsonderwijs. Maak kennis met inspirerende gasten en leer van deskundigen over hoe jij film kan verwerken in jouw lessen.

Bekijk hier de webinars

Scholierenfilmfestival organiseren [Dossier]

Hoe kan je het organiseren van een festival het beste aanpakken? Dit dossier biedt praktische tips, handige links en voorbeelden. Het dient ter inspiratie voor leraren uit het primair en voortgezet onderwijs, maar ook voor aanbieders op het gebied van film- en beeldeducatie en aan medewerkers van filmtheaters.

Download het kennisdossier

Leren vloggen

Teun Peters, onder andere bekend van Dylan Haegens, is een bekende YouTuber. Daarnaast geeft hij gastlessen, workshops en lezingen over vloggen, mediawijsheid en filmeducatie. In samenwerking met Teun maakten wij een handboek over hoe je als leraar met jouw leerlingen aan de slag kan gaan met vloggen. Meer weten over Teun Peters? We brengen je graag in contact. Stuur een mailtje naar info@filmhuboost.nl!

Vraag het kennisdossier op

Leskaarten Filmeducatie & Begrijpend Kijken [Lesmateriaal]

Wil jij filmeducatie toepassen in het primair onderwijs, maar ben je nog nieuw met filmeducatie? De studenten van de Hogeschool Iselinge hebben, in samenwerking met professionals uit het werkveld, leskaarten ontwikkeld die aansluiten bij de thema’s Film en Taal (groep 1 t/m 4) en Burgerschap (groep 5 t/m 8).

Ga naar de leskaarten

Volg ons op