Hoe begin ik met filmeducatie?

Filmeducatie is het bewust kijken, onderzoeken en maken van beeld. Dat kan op allerlei manieren, maar waar begin je en hoe doe je dat? Leen gratis iPads zodat je leerlingen filmpjes kunnen maken, regel een filmprofessional voor in de klas of volg met je docententeam een gratis deskundigheidstraining.

Leen gratis onze Filmtechniekset!

Een koffer vol iPads, statieven en microfoons zodat jouw leerlingen een stop motion, vlog, film of documentaire kunnen maken! Omdat veel scholen geen eigen apparatuur hebben, stellen wij deze Filmtechniekset gratis beschikbaar. Ook filmdocenten, filmtheaters en andere aanbieders van filmeducatie in Overijssel en Gelderland kunnen de set lenen.

Lees meer

De Filmcentrale: een echte Filmprofessional in jouw klas!

Scholen en culturele organisaties geven aan dat het lastig is om professionele filmmakers in de klas te krijgen; iets wat wel goed lukt voor de kunstdisciplines literatuur, muziek en beeldend. Elke ontmoeting met een filmprofessional inspireert leerlingen om anders naar film te kijken en hen te laten zien wat er allemaal bij komt kijken om een film te maken. De filmcentrale regelt het voor je!

Lees meer

Deskundigheidstrainingen filmeducatie

We organiseren regelmatig trainingen, cursussen en workshops voor leraren en aanbieders van filmeducatie. Hierin maak je kennis met jouw collega's en vakgenoten en leer je meer over een heleboel verschillende aspecten van filmeducatie. Houd onze agenda in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Bekijk onze agenda

Op zoek naar films?

Ontdek eigenwijze, grappige, sociaal betrokken en superspannende films; op de website van Netwerk Filmeducatie vind je ze allemaal, vaak met bijbehorend (digitaal) lesmateriaal. Wil je een educatieve filmvertoning in een theater bij jou in de buurt? Neem daarvoor contact met ons op: info@filmhuboost.nl

Filmlessen voor in de klas

Volg ons op