Filmleraar van het Jaar

Elk schooljaar is een leraar het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs in de regio Oost. Maak kennis met de winnaars vanaf 2020 en hoor en ervaar hoe zij filmeducatie toepassen en waarom zij filmeducatie belangrijk vinden.

Filmleraar van het Jaar 2023: Elly de Bruin

Elly is een leraar die met geweldig veel energie en liefde aan het medium film werkt. Leerlingen gaan op onderzoek uit naar hoe ze een film moeten maken én leren zichtbaar hoe film gemaakt wordt. Daarnaast ziet de jury dat er een duidelijke lijn en opbouw is in de manier waarop Elly aan de slag gaat met haar leerlingen film. Dat begint al in de onderbouw, met de bouwstenen die nodig zijn om film- en beeldtaal te begrijpen, waarna ze in de bovenbouw aan de slag gaat met de analytische laag. Het is duidelijk dat Elly op deskundige wijze film in haar lessen verwerkt én weet hoe ze leerlingen enthousiast en kundig maakt.

Elly is Filmleraar van het Jaar!

Filmleraar van het Jaar 2022: Lukas Evers

Lukas is docent Kunst op het Veluws College Walterbosch in Apeldoorn. De jury zegt over hem: "Zijn filmlessen zijn ontzettend goed uitgewerkt en rijk aan informatie. Hij gaat gronding te werk in zijn opzet en biedt de leerlingen veel mogelijkheid om creatief te zijn. Zijn lessen filmeducatie zijn goed en knap van de grond af aan opgebouwd. Het aanbod is divers, maar het allerbelangrijkste is misschien nog wel: hij doet het met veel plezier en enthousiasme. Een bijzonder onderdeel vond de jury ook hoe hij scheikunde en filmeducatie samen laat gaan binnen het onderdeel chemische cinematografie."

Bekijk hier de bekendmaking

Lukas Evers deelt tips over hoe hij filmeducatie inzet in zijn lessen.

Filmleraar van het Jaar 2021: Sanne Assink

“Leerlingen bewust maken van de leuke kanten van social media én de gevaren die het met zich meebrengt, dat wil ik leerlingen leren!” Met die intentie is juf Sanne Assink van de Petrusschool in Hengevelde Filmleraar van het Jaar van regio Oost 2021 geworden. Wij verrasten haar in de klas en overhandigden de prijs samen met Meester Jesper.

Lees meer over Juf Sanne

Juf Sanne deelt tips over hoe film verbonden kan worden aan (taal)vaardigheid en begrijpend lezen.

Volg ons op