Klimaatcrisis: kom in actie!

Ontmoet jonge moedige klimaatactivisten in dicht-op-de-huid-documentaires en kom zelf in actie! Duik in het dossier.

Ontdek zes filmaanraders bij het thema klimaatverandering. Bekijk vooral de gratis LessonUps bij de films waarbij leerlingen begrippen binnen het thema goed leren kennen. Het lesmateriaal bevat altijd creatieve doe- en maakopdrachten. Laat leerlingen een filmpje maken van een andere leerling met eigen protestbord!

I am Greta

Niet kosteloos te kijken I Gratis lesmateriaal I 97 min I I Ondanks haar jonge leeftijd bekritiseert de Zweedse milieuactiviste Greta Thunberg de grote wereldmachten. Kijk mee naar hoe Greta zich van verlegen outsider ontpopt naar een inspiratiebron voor een wereldwijde massabeweging. Met het lesmateriaal leren leerlingen het begrip klimaatverandering uit te leggen, wat klimaatactivisten en klimaatontkenners zijn en meer.

Bekijk film en les

JovannaForFuture

Gratis te bekijken I Gratis lesmateriaal I 14 min I Geïnspireerd door Greta Thunberg protesteert Jovanna iedere vrijdag voor het stadhuis van Deventer voor een beter klimaat. Je krijgt veel te zien over Jovanna's leven die in een duurzaam aardehuis woont, van haar ouders geen in plastic verpakt toetje mag en iedere vrijdag met de klimaatmars meeloopt. Het lesmateriaal gaat in op strijden voor het klimaat en bevat heel veel ideeën voor creatieve maakopdrachten.

Bekijk film en les

Lowland Kids

Gratis te bekijken I 22 min I Volg de laatste twee jongeren op het eiland Jean Charles in de Amerikaanse staat Louisiana, de eerste Amerikaanse klimaatvluchtelingen. Het lesmateriaal bevat een brede variëteit aan insteken voor een les over klimaatverandering die perfect is voor jouw leerlingen. Je brengt het onderwerp dichtbij met vragen over wat er gebeurt als Nederland overstroomt.

Bekijk film en les

Scenes from a Dry City

Gratis te bekijken I Gratis lesmateriaal I 12 min I Kaapstad kampt met watergebrek en de bewoners vrezen voor Day Zero, de dag waarop de kraan wordt dichtgedraaid. De watercrisis wordt vanuit verschillende perspectieven belicht, van illegale autowassers tot om regen biddende christenen en golfspelers op een groene baan. De les gaat in op de demografische en politieke oorzaken, en meer. Welke oplossing zou jij aan de burgemeester van Kaapstad presenteren om het watertekort te verkleinen?

Bekijk film en les

Vind meer films over klimaatverandering.

Meer films
Volg ons op