Films over vervuiling en klimaat

8 x gratis film Cinema Ecologica

Bekijk de 8 gratis films op de thema-pagina Cinema Ecologica die je als docent gratis kijkt met leerlingen. De films, geselecteerd door Eye Filmmuseum, verbeelden de verhouding tussen mens en planeet Aarde, van nagelbijtende rampenfilm tot kunstzinnige meditatie en van romantische natuurervaring tot verbijsterende sciencefiction. Maak je account aan voor gratis films via de Eye Film Player.

 

Supertip: Julieta en de schildpadden in de plastic soep

"Uiteindelijk is het voor veel jongeren niet heel cool of stoer om met het klimaat bezig te zijn, maar Julieta is wél cool," zegt Mirjam Marks, regisseur van Julieta en de schildpadden in de plastic soep. "Hopelijk denken leerlingen: wat vet, er zijn ook ándere manieren dan alleen maar politiek correct braaf minder lang te douchen en geen vlees meer te eten."

Gratis filmles

* Julieta & de schildpadden in de plastic soep (po/vo, vanaf groep 5) is gratis te zien. Met het lesmateriaal Jonge helden over de plasticsoep (brugklassen, onderbouw vmbo & po groep 7-8) denken leerlingen na over plastic vervuiling en oplossingen én leren hoe ze een goed filmpje maken. Met aansprekende filmopdrachten gemaakt door regisseur Mirjam Marks i.s.m. de Plastic Soup Foundation.

Vind meer films over klimaatverandering in onze database.

Meer films

Bron quote regisseur Mirjam Marks: interview Zap.nl.

Volg ons op