Anote’s Ark

Anote's Ark toont de nakende gevolgen van klimaatverandering. Het menselijke aspect staat hierbij voornamelijk centraal.

Kiribati is een tropische eilandenstaat midden in de Stille Oceaan. De laatste jaren vormt de omringende oceaan een bedreiging voor het land en de bewoners vanwege de aanhoudende klimaatverandering. President Tong staat voor de uitdaging om zijn bevolking te redden van de stijgende zeespiegel, maar wil de rest van de wereld luisteren?

Aan de slag met deze film?

Deze documentaire is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. Anote's Ark focust op de humane kant van de klimaatverandering. Het toont hoe hele gezinnen niet alleen hun huizen, maar hun hele thuisland en cultuur dreigen te verliezen door het stijgende water. Aan leerlingen wordt duidelijk gemaakt dat de gevolgen van klimaatverandering al werkelijk voelbaar zijn op sommige plekken en dat actie beter nu dan morgen wordt genomen.

Met het lesmateriaal van Movies that Matter maakt jouw klas kennis met filmeducatie en mensenrechten in de breedste zin, en open je de ogen van leerlingen en studenten voor mensenrechtenthema's. Tijdens de bijbehorende les leren de leerlingen over Oceanië, klimaatverandering en de stijgende zeespiegel.

  • Alle leeftijden

Matthieu Rytz Canada 2018, 54 min

Thema Globalisatie, Klimaat
Filmkenmerken 31-60 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op