Visie & missie

Netwerk filmeducatie zet zich in om leerlingen door heel Nederland film te leren spreken. Voor wie film spreekt gaat de wereld open.

Visie | Voor wie film spreekt gaat de wereld open

Film is de taal waarmee kinderen en jongeren opgroeien. Met filmeducatie geef je betekenis aan de beelden die leerlingen dagelijks omringen. Je geeft hen alle vaardigheden mee om te participeren in een maatschappij waarin beeldcultuur leidend is. Voor wie film spreekt gaat de wereld open.

Missie | Leer film spreken

We bundelen onze expertise om leerlingen door heel Nederland film te leren spreken. Dat begint bij het verankeren van filmeducatie in het onderwijs. Met de grootste filmdatabase voor het onderwijs, workshops in de buurt en (na)scholing zijn we er voor leraren van vandaag en morgen.

1. Vind films op één plek

Je hebt als leraar vast een aantal filmfavorieten die je steevast inzet in je les: van animaties die je lesstof verrijken tot documentaires die je door de lens van een ander leren kijken. Nieuwe inspiratie vind je in de grootste filmdatabase voor het onderwijs. Je hoeft niet eindeloos te zoeken op verschillende kanalen. We tippen de beste filmtips met lessen en programma’s overzichtelijk op één plek.

Naar de filmdatabase

2. Activiteiten bij jou in de buurt

Door film te maken, zie je meer! Ga met je leerlingen op wijksafari en maak een documentaire met je klas. Maak met groep 8 een eindfilm. Of bezoek een filmfestival of filmtheater bij jou in de buurt. De filmhubs delen de leukste workshops voor in de klas of op locatie bij jou in de buurt.

Ontdek workshops

3. Volg trainingen

Samen met leraren, lerarenopleiders en filmhubs ontwikkelen we jaarlijks inspirerende trainingen, nascholingsmodules, webinars en seminars die je verder bekwamen op het gebied van filmeducatie. Geef je op voor een van de trainingen en word ook filmleraar.

Word filmleraar

Weten wat er speelt op het gebied van filmeducatie?

Bekijk de agenda
Volg ons op