Knooppunt voor filmeducatie in Zuid-Holland

Filmhub Zuid-Holland adviseert, ondersteunt en inspireert organisaties op het gebied van filmeducatie.

Lees meer

" When people ask me if I went to film school, I tell them, “No, I went to films..."

Quentin Tarantino

Leer leerlingen over de kracht en pracht van film!

Swipend en scrollend omringen kinderen en jongeren zich de hele dag met film. Ze beleven, maar missen vaak de juiste woorden om de beelden goed te duiden en hier betekenis aan te geven. Daarom is het belangrijk dat ze kritische kijkers en makers worden. Filmhub Zuid-Holland, expertisecentrum voor filmeducatie, leert leerlingen over de kracht van bewegend beeld en de duizenden zichtbare en onzichtbare keuzes die achter elk beeldverhaal zitten. We zijn verbinder, wegwijzer en aanjager voor het onderwijs én het culturele veld. Leer film spreken!

Ga gelijk aan de slag

Filmleraar van het Jaar verkiezing 2021 tijdens IDFA

Wordt het Caroline, of toch Elroy of Berrie..... Wees welkom op woensdag 24 november in Eye Filmmuseum in Amsterdam. Dan wordt, tijdens het IDFA, de Filmleraar van het Jaar 2021 bekend gemaakt. Wil je je favoriete film leraar nog naar de winst stemmen? Dat kan tot 15 november via onze website.

Meer info

Werkgroep Speciaal Onderwijs van start

Woensdag 8 september vond de kennismakingssessie van onze werkgroep Speciaal Onderwijs plaats. Een groep van enthousiaste leerkrachten, makers, aanbieders en cultuurbemiddelaars zetten zich dit schooljaar in om ook voor deze leerlingen filmeducatie aan te bieden.

Volg het hier

Kinderboekenweek 2021

Op zoek naar een creatieve invulling van de Kinderboekenweek? Maak gebruik van ons gratis lesmateriaal voor op de basisschool.

Aan de slag!

Op zoek naar een filmdocent, filmworkshop of filmvoorstelling?

Op onze kaart laten we zien wat er gebeurt op het gebied van filmeducatie in Zuid-Holland. We bieden een overzicht van alle aanbieders: filmtheaters, filmfestivals, filmdocenten, cultuurcentra, steuninstellingen en meer.

Bekijk de kaart

Heb je een vraag? Laat het ons weten

Phone home
Volg ons op