Training: Stop-motion met je Klas

Volg deze praktische training en leer over alle mogelijkheden die stop-motion techniek biedt voor creativiteit en spelenderwijs leren in de klas.

Je hebt weinig middelen nodig om met behulp van stop-motion zelf een film of animatie te maken. Stop-motion biedt ontzettend veel mogelijkheden om met je klas aan de slag te gaan.

Inhoud van de training

De training Stop-motion met je Klas is praktisch van aard, duurt twee uur en wordt uitgevoerd door Digital Playground. De training vindt plaats op locatie in Rotterdam (Schilderstraat 26a-28a), of tegen een meerprijs op school. Na deze training ben je bekend met de principes van verhaalopbouw, weet je hoe je met stop-motion zelf een animatie maakt, en hoe je jouw leerlingen daarin begeleidt.

Stop-motion is onder leraren én leerlingen een populaire vorm van filmeducatie: het is een perfecte vorm om spelenderwijs in te gaan op allerlei thema's en creativiteit bij leerlingen aan te wakkeren. Tijdens de training ervaar je hoe gemakkelijk het is om met eenvoudige middelen zelf een stop-motion film of animatie te maken. De training geeft inzicht in verhaalopbouw, staat stil bij de techniek achter animatie en geeft jou handvatten om stop-motion in te zetten in de klas.

Let op: de training Stop-motion met je Klas dient als vervolg op de training Leer Film Spreken en is daarom alleen af te nemen als deze eerdere training al is gevolgd. Meer informatie over die training vind je op onze pagina Leer Film Spreken.

Wie, wat, waar?

  • De training Stop-motion met je Klas duurt twee uur.

  • De training vindt plaats bij Digital Playground of (tegen meerprijs) op school.

  • De training is geschikt voor leraren van alle schoolniveaus; primair onderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, nieuwkomersonderwijs en mbo.

  • De kosten bedragen € 1.000,- voor een groep van maximaal 9 deelnemers. Voor groepen van 10 tot 18 deelnemers geldt een meerprijs van € 350,-.


Voor meer informatie over Stop-motion met je Klas en het boeken van deze training neem je contact op met Digital Playground.

Wil je direct in contact komen met onze partner die deze training aanbiedt?

E-mail naar Digital Playground

Heb je nog vragen over het trainingsaanbod in het algemeen? Of ben je op zoek naar advies op maat? Neem dan contact op met ons door een e-mail te sturen naar info@filmhubzuidholland.nl.

Volg ons op