Training: Leer Film Spreken

Volg onze laagdrempelige training om te leren wat filmeducatie op jouw school kan betekenen.

Aanvraagformulier

Benieuwd naar filmeducatie, maar nog niet bekend genoeg met de praktische toepasbaarheid? In deze training laten we jouw team, sectie, of directie zien wat er in de klas allemaal mogelijk is en introduceren we je in de wereld van filmeducatie.

Inhoud van de training

De training Leer Film Spreken duurt 90 minuten, wordt gegeven door Filmhub Zuid-Holland en vindt plaats op school. We beginnen met een korte toelichting over wat filmeducatie inhoudt. Daarna behandelen we de vijf vaardigheden uit de leerlijn film en hoe deze worden ingezet in de klas. We inventariseren welke kennis en vaardigheden er al in het team aanwezig zijn, om te kunnen bespreken hoe filmeducatie het beste aansluit op de specifieke situatie bij jou op school. We geven je bovendien concrete tips en tools die je direct kunt toepassen in de klas.

Tijdens de training krijg je van ons ook materialen zoals de hand-out 'Leer Film Spreken' en een hardcopy uitgave van de leerlijn film. Zo kun je alles rustig nalezen en je verder verdiepen in de vele handvatten die filmeducatie te bieden heeft.

Ondersteunende materialen na de training

Naast de fysieke materialen, zijn er ook online veel tools te vinden. Er zijn praktische lesmaterialen zoals kant-en-klare filmlessen, creatieve maak-opdrachten en enorm veel kijkmateriaal; van korte animaties tot complete films en documentaires. Voor de leraar zelf zijn er veel hulpmiddelen te vinden, zoals concrete lestips, onderzoeken en publicaties, en zelfs trainingen en webinars.

Ook na de training kun je bij Filmhub Zuid-Holland terecht voor ondersteuning, deskundigheidsbevordering of contact met organisaties en zelfstandige professionals. Ons doel is om elke leerling in de provincie met film in aanraking te laten komen door het onderwijs en de filmeducatieve sector samen te brengen. We helpen jou daarom graag met advies op maat.

Wie, wat, waar?

  • De training Leer Film Spreken duurt 90 minuten en vindt plaats op school.

  • Deze training is geschikt voor leraren en onderwijsprofessionals binnen alle schoolniveaus; primair onderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, nieuwkomersonderwijs en mbo.

  • Vanaf vijf leraren op één locatie voert Filmhub Zuid-Holland deze training kosteloos uit.

  • De training behandelt zowel strategische als praktische aspecten van filmeducatie en is daarmee geschikt voor zowel leraren als bestuurders.


Heb je nog specifieke vragen over de training Leer Film Spreken? Neem dan contact op met ons door een e-mail te sturen naar info@filmhubzuidholland.nl.

Wil je direct een boeking doen voor een training bij jou op school? Vul het aanvraagformulier in en dan nemen we contact met je op.

Volg ons op