Film-maak-sets

Leen gratis een film-maak-set en laat jouw klas spelenderwijs leren met gebruiksvriendelijke filmapparatuur.

Uitleenformulier

Wil jij met de klas een film maken en ben je op zoek naar geschikte, technische middelen? Filmhub Zuid-Holland heeft film-maak-sets beschikbaar met gebruiksvriendelijke filmapparatuur. Elke school in Zuid-Holland kan deze sets eenvoudig bij ons lenen, helemaal gratis!

Film-maak-set

Een film-maak-set bestaat uit 10 of meer iPads in een handig, verrijdbaar koffertje. Deze iPads zijn voorzien van een beschermhoes, een ingebouwde camera om mee filmen, en bevatten apps waarmee leerlingen zelf hun videomateriaal kunnen bewerken. Optioneel kun je ook statieven en/of een animatietafel bij ons lenen. Zo kun je met de klas (korte) films maken, een filmworkshop volgen of een lessenreeks uitvoeren.

Gebruik in de klas

Weet je nog niet zo goed hoe je met de apparatuur of de apps aan de slag kunt gaan? Geen zorgen: wij voorzien je van overzichtelijke en laagdrempelige tutorials zodat jij en je klas straks optimaal gebruikmaken van de film-maak-set.

Een paar voorbeelden van handige tutorials:


Droom je van een groter project, maar heb je de expertise niet in huis? Overweeg dan om een filmdocent in te huren. Filmhub Zuid-Holland heeft een poule van filmvakdocenten met uiteenlopende achtergronden en expertises. We brengen je graag in contact met een ervaren filmdocent in de buurt van de school, die past bij jouw specifieke vraagstuk en die de filmles naar een hoger niveau kan tillen.

Hoe werkt lenen?

In plaats van filmapparatuur huren of kopen, kun je deze bij ons dus kosteloos lenen onder de volgende voorwaarden:

  • De uitleentermijn bedraagt maximaal 3 weken.

  • We vragen de school om de set zelf op te halen en terug te brengen (locatie: Den Haag).

  • Na afloop vragen we je om een korte enquĂȘte in te vullen.

Om onze film-maak-sets te lenen kun je eenvoudig gebruikmaken van ons uitleenformulier.

Film-maak-sets lenen? Laat het ons weten!

Naar het uitleenformulier

Contact

Wil je gebruikmaken van een externe filmdocent, of wil je graag meer informatie over het lenen van een film-maak-set? Voor deze en andere vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Klik op de onderstaande knop en stuur ons een e-mail.

Neem contact op
Volg ons op