Doe meer met film in je eigen vakgebied

Doe ideeën op voor het inpassen van film in je lespraktijk. Van Spaans tot Nederlands. Meer vakgebieden zijn in de maak, ontwikkelen we i.s.m. leraren(opleiders). Meedenken? Dat kan.

Film & Nederlands

Ook binnen het vakgebied Nederlands kun je film op allerlei manieren inzetten. Breng met film relevante thema's dichtbij en maak ze invoelbaar: van culturele diversiteit tot Nederlandse humor. We geven filmtips - van eigentijdse boekverfilmingen tot documentaires - mét kant en klaar lesmateriaal voor een betekenisvolle les Nederlands. Laat je inspireren door tips van vakgenoten en ontdek ook hoe leuk het is om zelf film te maken.

Vakgebied Nederlands

Film & Kunst

Binnen het vakgebied Kunst is er van alles mogelijk. Je vindt er vaktheorie, mooie en direct inzetbare filmfragmenten, lestips, activiteiten en nog veel meer!

Vakpagina Kunst

Film & Geschiedenis

De beste filmtips, fragmenten en lesideeën bij de tien tijdvakken, samengesteld met geschiedenisdocenten en filmprogrammeurs uit het Netwerk Filmeducatie. Ook leerlingen tippen hun favoriete films op deze pagina.

Vakgebied geschiedenis

Film & Aardrijkskunde

Van een reportage over de watercrisis in Kaapstad tot een zelfgemaakte clip over migratie in eigen wijk. Lerarenopleider Kim Trouwborst vertelt hoe je film in het vak aardrijkskunde kunt inzetten. Ook vind je hier filmtips, fragmenten, lesideeën én workshops per thema, aansluitend bij het curriculum van aardrijkskunde.

Vakgebied aardrijkskunde

Film & Spaans

Van meezingen met Encanto voor de onderbouw tot het aandachtig bekijken van een fragment van Roma voor de bovenbouw. Daniel Valle Robles, lerarenopleider aan de Fontys Hogeschool, vertelt hoe je films in je lessen kunt inzetten. Ook klaargezet: gratis films die je direct in de klas kunt kijken, met lesmateriaal bij films en originele lesideeën om méér met film te doen.

Vakgebied Spaans

Iedere maand nieuwe tips voor films en filmlessen in je inbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Volg ons op