Filmselectie 4 en 5 mei (po & vo)

Laat je leerlingen stilstaan bij de betekenis van onderdrukking en vrijheid met deze films die aansluiten bij verschillende leergebieden— van Nederlands tot Geschiedenis en Burgerschap.

Meer film voor je vak

"Film is een fantastisch hulpmiddel om in de klas empathie te creëren voor kinderen in oorlogsgebieden", zegt Ari Folman, de regisseur van de beeldschone animatie Waar is Anne Frank, in dit interview.

Met deze én andere films -kort en lang- breng je de betekenis van oorlog en vrijheid dichterbij. De meeste films kijk je gratis. Ook staat er volop kosteloos lesmateriaal klaar voor direct gebruik.

Supertip!

Wil je de link leggen tussen een film over de Tweede Wereldoorlog en wat er gebeurt in Oekraïne? In dit interview legt Marc van Berkel, lerarenopleider geschiedenis en onderzoeker van het project Kijken naar de Oorlog, uit hoe je met gemak een film aan de actualiteit verbindt.

Ontdek méér lesmateriaal

Met het lesmateriaal van Nationaal Comité 4 en 5 mei open je het gesprek over de Tweede Wereldoorlog en laat je leerlingen nadenken over rechtvaardigheid, democratie en vrijheid.

Over het herdenken en vieren op 4 en 5 mei vind je meer info via Nationaal Comité 4 en 5 mei en Amsterdams Comité 4 en 5 mei.

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste film- en lestips voor het PO en VO/MBO?

Abonneer je op de maandelijkse nieuwsbrief!
Volg ons op