His Name is My Name

Deze aangrijpende animatie-documentaireserie onderzoekt hoe de misdaden van de daders uit de Tweede Wereldoorlog nog steeds weerklinken in de huidige samenleving.

Tijdens deze korte animatie-documentaireserie volg je de persoonlijke reis van één van de makers, Eline Jongsma. Eline groeide op zonder enige kennis over haar overgrootvader, een NSB burgemeester die bekend stond om zijn voorliefde voor geweld. Na de oorlog werd hij uit de familiegeschiedenis weggeschreven. De serie volgt Eline's onderzoek naar de geschiedenis van haar familie en werpt tegelijkertijd een licht op een nog steeds donker hoekje van Europa's verleden.

Aan de slag met deze film?

De animatie-serie is alleen beschikbaar in het Engels (met Engelse ondertitels). De film sluit aan bij het vak geschiedenis en het thema oorlog. De animatie-serie is gemaakt in opdracht van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. De film is gratis te zien via Instagram of Vimeo.

Algemeen lesmateriaal

IDFA Amsterdam heeft algemeen lesmateriaal ontwikkeld die inzetbaar is bij alle documentaires. Dit lesmateriaal is geschikt voor de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs en creatieve mbo-opleidingen. Je vindt de les onderaan deze pagina.

  • Alle leeftijden

Eline Jongsma, Kel O'Neill Nederland 2022, 32 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema WO2, Familie, Europa
Filmkenmerken 31-60 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op