(Na)scholing

Doe meer met film en meld je aan voor een minor, de post-hbo-opleiding of bekijk een webinar!

Wil je lesgeven over film? Hieronder vind je opleidingen, minoren en trainingen die je helpen om filmleraar te worden. Schrijf je in voor de post-hbo Filmeducatie opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor Kunsten. Deze opleiding is voor het eerst toegankelijk voor alle leraren uit het po, vo en mbo!

Post-hbo Filmeducatie | Voor docenten | AHK

Ontwikkel jezelf tot bevlogen filmdocent met deze eenjarige opleiding voor bevoegde docenten po, vo en mbo. Je leert alles over filmtaal, filmmaken en doceren. Deze post-hbo-leergang, On the Movie, gaat in september 2022 van start aan de AHK, waarbij de Breitner Academie, de Nederlandse Filmacademie en het Netwerk Filmeducatie de krachten bundelen. Filmvaardigheden, filmanalyse en filmdidactiek komen aan bod in de lessen gegeven door gastdocenten in Amsterdam.

Schrijf je in

Minor Filmeducatie | Voor studenten | Fontys (inschrijving gesloten)

Met de minor Filmeducatie (30 ec) van Fontys i.s.m. Filmhub Zuid leer je een unieke taal lezen, schrijven en spreken, die van bewegend beeld en geluid. Dit doe je niet alleen in de collegezaal, maar ook in de praktijk bij filmfestivals, in de filmzaal en door zelf film te maken. De uitvalsbasis is Eindhoven. De minor zit vol, je kunt je dit jaar niet meer inschrijven voor deze minor.

Meer lezen

Minor Film & Mediawijsheid | Voor studenten | HS Leiden (inschrijving gesloten)

De minor Filmeducatie & Mediawijsheid (30 ec) aan de Hogeschool Leiden start in het schooljaar 2022/23. Pabo-studenten in heel Nederland kunnen zich vanaf 7 maart 2022 inschrijven. Het onderwijs vindt deels op de hogeschool plaats en deels in musea en film- en televisie-instellingen, en ook in bioscoopzalen waar de studenten les krijgen van filmmakers en mediawijsheid-experts. De uitvalsbasis is Leiden. Let op: de inschrijving is inmiddels gesloten.

Meer lezen

De impact van film | Webinar 1 Filmeducatie

Ben je op zoek naar nascholingsmodules, workshops of trainingen bij jou in de regio? Neem dan contact op met een adviseur van een filmhub.

Vind je filmhub
Volg ons op