(Na)scholing

Doe meer met film en meld je aan voor een minor, de post-hbo-opleiding of bekijk een webinar!

Wil je lesgeven over film? De inschrijvingsperiode voor drie gloednieuwe opleidingen op het gebied van filmeducatie is gestart!

Samen met de zes filmhubs en alle netwerkleden zetten we ons in voor structurele verankering van filmeducatie in het curriculum. Daarom zijn we trots op het groeiende aanbod van opleidingsmogelijkheden. Het gaat om twee minoren filmeducatie en een eenjarige post-hbo-opleiding die tijdens het studiejaar 2022/23 lopen.

Post-hbo Filmeducatie | Voor docenten | AHK

Ontwikkel jezelf tot bevlogen filmdocent met deze eenjarige opleiding voor bevoegde docenten po, vo en mbo. Je leert alles over filmtaal, filmmaken en doceren. Deze post-hbo-leergang, On the Movie, gaat in september 2022 van start aan de AHK, waarbij de Breitner Academie, de Nederlandse Filmacademie en het Netwerk Filmeducatie de krachten bundelen. Filmvaardigheden, filmanalyse en filmdidactiek komen aan bod in de lessen gegeven door gastdocenten in Amsterdam.

Meer lezen

Minor Filmeducatie | Voor studenten | Fontys

Met de minor Filmeducatie (30 ec) van Fontys i.s.m. Filmhub Zuid leer je een unieke taal lezen, schrijven en spreken, die van bewegend beeld en geluid. Dit doe je niet alleen in de collegezaal, maar ook in de praktijk bij filmfestivals, in de filmzaal en door zelf film te maken. De uitvalsbasis is Eindhoven. Alle hbo-studenten in Nederland kunnen zich inschrijven tot en met 30 juni 2022.

Meer lezen

Minor Film & Mediawijsheid | Voor studenten | HS Leiden

De minor Filmeducatie & Mediawijsheid (30 ec) aan de Hogeschool Leiden start in het schooljaar 2022/23. Pabo-studenten in heel Nederland kunnen zich vanaf 7 maart 2022 inschrijven. Het onderwijs vindt deels op de hogeschool plaats en deels in musea en film- en televisie-instellingen, en ook in bioscoopzalen waar de studenten les krijgen van filmmakers en mediawijsheid-experts. De uitvalsbasis is Leiden.

Meer lezen

Geef jij al les over film?

Tip voor als je als al iets met film in de klas doet: de grootse zoektocht naar de Filmleraar van het Jaar is gestart! We zoeken die ene inspirerende meester, juf of docent die leerlingen kritisch leert kijken naar wat ze zien. Misschien ben jij de Filmleraar van het Jaar!

Meer lezen

De impact van film | Webinar 1 Filmeducatie

Ben je op zoek naar nascholingsmodules, workshops of trainingen bij jou in de regio? Neem dan contact op met een adviseur van een filmhub.

Vind je filmhub
Volg ons op