Filmselectie: De beste films over pesten

Kijk ze tijdens de Week Tegen Pesten

Jaarrond worden films over pesten goed bekeken op scholen. Maar de absolute piek is de laatste week van september. Want dan organiseert Stichting School & Veiligheid de Week Tegen Pesten. Het thema van dit jaar (25 t/m 29 september 2023) is een veilig groepsklimaat (‘Goed voor elkaar!').

Over de kracht van film

Met film maak je buitensluiten, pesten en negeren bespreekbaar, zonder dat het zwaar hoeft te worden. Een mooi filmverhaal brengt echt iets teweeg bij leerlingen. En als ze na de film erover beginnen te praten, kun je vragen stellen zoals 'Wat vind je van de film?' en 'Welke gedachten roept deze film bij je op?' Op deze manier start je met gemak een verdiepend gesprek!

Ontdek de grappige acteer-opdracht

Bekijk het filmpje over de les met een doe-opdracht voor in de klas bij De Boskampi's, bedacht door hoofdrolspeler Thor Braun.

Vind lesmateriaal

Niet bij álle films is lesmateriaal beschikbaar. Tip: toon een film of fragmenten en combineer het met het gratis lespakket met werkvormen, tips en tools van Stichting School & Veiligheid te vinden op de website van De Week Tegen Pesten. Je werkt daarmee aan een veilig klassenklimaat waar verschillen er mogen zijn.

Vind méér films & lesmateriaal

Ga naar filmdatabase
Volg ons op