De Boskampi's

Een komische jeugdfilm over een jongen die een list verzint om niet langer gepest te worden door zich voor te doen als zoon van een gevreesde maffiabaas.

Puber Rik Boskamp is het helemaal zat om, net als zijn sullige vader, te worden gepest. Als hij naar een nieuwe school gaat, brengt een maffiafilm hem op een idee: hij maakt zijn nieuwe omgeving wijs dat zijn vader een kille maffiabaas is. Rik wordt de stoere jongen van de school, maar hoe lang kan hij deze leugen volhouden?

Deze komische film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Marjon Hoffman en speelt met het genre van de Amerikaanse gangsterfilm. Zo kan de film niet alleen ingezet worden in een les over pesten en gepest worden, maar ook over boekverfilmingen of (film)genres.

Aan de slag met deze les?

Onderaan deze pagina is lesmateriaal beschikbaar van het Nederlands Film Festival, dat bestaat uit enkele vragen en opdrachten (PDF p. 3-4). Aan de hand hiervan kunnen leerlingen het onderwerp pesten bespreken, maken ze een vergelijking tussen boek en film en denken ze na over hoe ze zelf een stukje uit het boek in beeld zouden brengen. De film is beschikbaar via verschillende aanbieders, zie hiervoor de link bovenaan de pagina.

  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Geweld
  • Angst

Arne Toonen Nederland 2015, 102 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Pesten, Boekverfilming
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op