De Boskampi's

Een komische jeugdfilm over een jongen die een list verzint om niet langer gepest te worden door zich voor te doen als zoon van een gevreesde maffiabaas.

Puber Rik Boskamp is het helemaal zat om, net als zijn sullige vader, te worden gepest. Als hij naar een nieuwe school gaat, brengt een maffiafilm hem op een idee: hij maakt zijn nieuwe omgeving wijs dat zijn vader een kille maffiabaas is. Rik wordt de stoere jongen van de school, maar hoe lang kan hij deze leugen volhouden? Deze komische film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Marjon Hoffman en speelt met het genre van de Amerikaanse gangsterfilm. Zo kan de film niet alleen ingezet worden in een les over pesten en gepest worden, maar ook over boekverfilmingen of (film)genres.

Wist je dat kinderen het leuk vinden om het boek te lezen nadat ze de film hebben gezien? Dit verhaal is ook beschikbaar als e- of (luister)boek bij de Jeugdbibliotheek.

Aan de slag met deze film?

De film is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. Bij de film is lesmateriaal beschikbaar, te vinden via de knop onderaan deze pagina. In deze les gaan leerlingen in op de verandering die Rik en zijn vader doormaken en hoe dit in beeld is gebracht. Ook vergelijken de leerlingen een boekfragment met een scène uit de film en krijgen ze een opdracht van Thor Braun, de acteur die Rikkie speelt.

Let op: dit lesmateriaal is niet specifiek ontworpen voor het vak Nederlands, maar de film is daarvoor wel inzetbaar. Kijk op deze pagina voor inspiratie voor geschikte films en (algemeen) lesmateriaal: https://filmeducatie.nl/nederlands-lessen.

  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Geweld
  • Angst

Arne Toonen Nederland 2015, 102 min

Thema Familie, Pesten, Boekverfilming, Humor
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op