Wie wordt de Filmleraar van het Jaar?

De uitreiking van Filmleraar van het Jaar '23/24 is voorbij. Leraar biologie Remon Klik is door de jury tot winnaar verkozen. Hij mag zich Filmleraar van het Jaar noemen. De meeste publieksstemmen gingen naar Chris Beijer, leraar groep 6 op de Leeuwarden Schoolvereniging.

Remon Klik uitgeroepen tot Filmleraar van het Jaar '23/24

Remon Klik, leraar biologie op HLZ (Hervormd Lyceum Zuid) in Amsterdam is tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR) uitgeroepen tot Filmleraar van het Jaar ‘23/24. Bekijk het juryrapport en de foto's!

Bekijk foto's

De zes finalisten

Deze zes leraren uit het primair en voortgezet onderwijs kwamen in aanmerking voor de titel Filmleraar van het Jaar '23/24. De finalisten komen uit het hele land (van Houten tot Leeuwarden en van Nijmegen tot Zierikzee) en werden gekozen door een regionale vakjury van onderwijs-specialisten. De landelijke winnaar werd bepaald door zowel publieksstemmen als een vakjury. Benieuwd naar de jury?

Ontmoet ze alle zes

Over de verkiezing

De Filmleraar van het Jaar verkiezing zet filmleraren in de spotlights! De editie van '23/24 is voorbij maar volgend jaar een nieuw kans! Een filmleraar maakt lessen via film aantrekkelijk voor leerlingen en zet film bewust in, zodat leerlingen méér leren zien in bewegend beeld, én zich beter leren uitdrukken als ze zelf filmpjes of vlogs maken. Het zijn leraren die leerlingen met film activeren en film inzetten om aan lessen vorm te geven. Het kan een leraar van groep 1 zijn, een leraar Engels, Biologie of Kunst maar een filmleraar benut het medium film maximaal. Lees over de verkiezing!

Prijzen & meer info

Vakjury 2023

De vakjury van Filmleraar van het Jaar bepaalt wie van de zes regionale winnaars er met de titel Filmleraar van het Jaar vandoor gaat. De uitreiking vond plaats op 31 januari 2024 op International Film Festival Rotterdam. Wie deze experts zijn?

Ontmoet de jury

Winnaars voorgaande edities

Ken je ze nog allemaal? De winnaars van de voorgaande edities? Ontmoet ze hier allemaal: Dorien Nannes & Maud Jacobs (2022) uit Amsterdam, Elroy Gramsbergen (2021) uit Groningen, Bart Valkenier (2020) uit Zwolle, Jeroen Stultiens (2019) uit Roermond en Malu Sanders (2018) uit Amsterdam.

Ook filmleraar worden? Dat kan natuurlijk! Volg onze nieuwsbrief voor alle ins en outs, inclusief film- en lestips!

Schrijf me in voor de maandelijkse nieuwsbrief (po of vo)

Volg ons op