Ken jij de Filmleraar van het Jaar?

Of ben je het zelf? Een filmleraar (po/vo/mbo) zet film bewust en met regelmaat in om leerlingen creatief, mediawijs en enthousiast te krijgen. Herken je jezelf of die leuke collega hierin? Doe nu mee met de verkiezing Filmleraar van het Jaar '23/24! Opgeven kan t/m 1 oktober dus 1 2 3 inschrijven maar!

Over de verkiezing

De Filmleraar van het Jaar verkiezing zet filmleraren in de spotlights! In '23/24 vindt de 6de editie plaats. Een filmleraar maakt lessen via film aantrekkelijk voor leerlingen en zet film bewust in, zodat leerlingen méér leren zien in bewegend beeld, én zich beter leren uitdrukken als ze zelf filmpjes of vlogs maken. Het zijn leraren die leerlingen met film activeren en film inzetten om aan lessen vorm te geven. Het kan een leraar van groep 1 zijn, een leraar Engels, Biologie of Kunst maar een filmleraar benut het medium film maximaal. Ben jij ook filmleraar? Doe de check via onderstaande link.

Meer over de verkiezing

Prijzen winnen

De winnaar is één schooljaar het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs, wint een Nationale Bioscoopbon t.w.v. 250 euro en krijgt een Cineville-pas om een jaar lang gratis mee naar de film te gaan. Ook win je een bezoek aan een bioscoop naar keuze met de klas en neem je plaats in de jury van de verkiezing van het volgende jaar. Daarnaast geven we één plek weg voor de enige post-hbo jaaropleiding filmeducatie van Nederland: On The Movie.

Doe je mee?

Vakjury 2023

De vakjury van Filmleraar van het Jaar bepaalt straks wie van de zes regionale winnaars (1 november bekend) er met de titel Filmleraar van het Jaar '23/24 vandoor gaat. De uitreiking vindt plaats op 31 januari 2024 op International Film Festival Rotterdam. Wie deze experts zijn?

Ontmoet de jury

Winnaars voorgaande edities

Benieuwd naar de winnaars van de voorgaande edities? Ontmoet ze hieronder allemaal: Dorien Nannes & Maud Jacobs (2022) uit Amsterdam, Elroy Gramsbergen (2021) uit Groningen, Bart Valkenier (2020) uit Zwolle, Jeroen Stultiens (2019) uit Roermond en Malu Sanders (2018) uit Amsterdam.

Ook filmleraar worden? Dat kan natuurlijk! Volg onze nieuwsbrief voor alle ins en outs, inclusief film- en lestips!

Schrijf me in voor de maandelijkse nieuwsbrief (po of vo)

Volg ons op