Ken jij de Filmleraar van het Jaar?

Of ben je het zelf? Na de zomervakantie hangen we het aan de grote klok, maar inschrijven kan al! We zoeken een leraar in het po, vo of mbo die leerlingen met film activeert en film inzet om aan lessen vorm te geven. Het kan een leraar van groep 1 zijn, leraar Biologie, Engels of Kunst maar een filmleraar benut het medium film maximaal.

Geef je op!

Over de verkiezing

De Filmleraar van het Jaar verkiezing zet filmleraren in de spotlights! In 2023-2024 vindt de 6de editie plaats. Ben jij misschien ook filmleraar? Een filmleraar maakt lessen via film aantrekkelijk voor leerlingen en zet film bewust in, zodat leerlingen méér leren zien in bewegend beeld, én zich beter leren uitdrukken als ze zelf filmpjes of vlogs maken. Het zijn leraren die leerlingen met film activeren en film inzetten om aan lessen vorm te geven. Het kan een leraar van groep 1 zijn, een leraar Engels, Biologie of Kunst maar een filmleraar benut het medium film maximaal.

Meer over de verkiezing

Prijzen winnen

De winnaar is één schooljaar het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs, wint een Nationale Bioscoopbon t.w.v. 250 euro en krijgt een Cineville-pas om een jaar lang gratis mee naar de film te gaan. Ook win je een bezoek aan een bioscoop naar keuze met de klas en neem je plaats in de jury van de verkiezing van het volgende jaar. Daarnaast geven we één plek weg voor de enige post-hbo jaaropleiding filmeducatie van Nederland: On de Movie.

Doe je mee?

Zij gingen je voor

Het leerkrachtenduo uit de onderbouw van de Amsterdamse basisschool Laterna Magica ging er in 2022 met de titel vandoor. Ze werden tijdens de IDFA-Docentendag in Eye Filmmuseum in november 2022 uitgeroepen tot Filmleraar van het Jaar 2022. Dit jaar dragen ze het stokje over. Benieuwd naar de werkwijze van Maud en Dorien en naar wie ze zijn?

Over de winnaars van 2022

Winnaars voorgaande edities

Benieuwd naar de winnaars van de voorgaande edities? Ontmoet ze hieronder allemaal: Dorien Nannes & Maud Jacobs (2022) uit Amsterdam, Elroy Gramsbergen (2021) uit Groningen, Bart Valkenier (2020) uit Zwolle, Jeroen Stultiens (2019) uit Roermond en Malu Sanders (2018) uit Amsterdam.

Ook filmleraar worden? Dat kan natuurlijk! Volg onze nieuwsbrief voor alle ins en outs, inclusief film- en lestips!

Schrijf me in voor de maandelijkse nieuwsbrief (po of vo)

Volg ons op