Over Filmleraar van het Jaar

Van Sittard tot Assen, van Leiden tot Arnhem en van Heerenveen tot Oss. Dit jaar reizen we het hele land door op zoek naar die ene leuke juf, meester of docent die leerlingen helpt om beeld beter te duiden en begrijpen. We organiseren een regionale en een landelijke verkiezing van Filmleraar van het Jaar.

Over de verkiezing

In 2021 vindt de vierde editie plaats van de Filmleraar van het Jaar verkiezing. Een extra bijzondere want dit jaar vindt er een regionale en een landelijke verkiezing plaats. We beginnen 28 april met de regionale verkiezing, iedere regio (filmhub) heeft dan nog voor de start van de zomervakantie zijn eigen Filmleraar van het Jaar. Deze zes afgevaardigden strijden vervolgens om de landelijke titel.

Vakjury

De leden van de vakjury worden samen met de zes regionale winnaars begin juli bekend gemaakt. Deze vakkundige jury bepaalt aan de hand van ons beoordelingsmodel welke drie filmleraren naar de finale gaan. De jury zal bestaan uit de Filmleraar van het Jaar 2020 (Bart Valkenier) plus vier andere prominente mensen uit de film en/of onderwijswereld.

Organisatie en partners

Filmleraar van het Jaar is een jaarlijks terugkerende campagne van het Netwerk Filmeducatie naar idee van het Eye Filmmuseum en Nederlands Film Festival. Met dank aan: Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters, International Documentary Film Festival Amsterdam, de Nationale Onderwijsweek en Cineville.

Heb je vragen of opmerkingen?

Mail ons!
Volg ons op