Mina Moes

Inspirerende korte film over een jong meisje dat weigert zich aan te passen aan haar saaie omgeving en haar eigen rood-wit gestippelde pad kiest.

De zevenjarige Mina heeft een volledig rood-witte kamer, draagt rood-wit gestippelde kleren en heeft altijd een haarband met grote zwarte muizenoren op haar hoofd. Ze is groot fan van Minnie Mouse en wil daarom niet Mina, maar Minnie genoemd worden. De mensen in haar saaie, vaalgroene omgeving snappen dat niet en willen dat ze zich aanpast, maar Mina voelt zich niet gelukkig in het groen en trekt haar eigen plan.

Mina Moes is een aandoenlijke korte film over jezelf (durven) zijn. Via de jonge hoofdpersoon, het geluid en het kleurgebruik brengt de film op een laagdrempelige manier Mina’s beleving en gevoelens over. Een inspirerende film voor jonge kijkers over anders zijn dan de rest.

Aan de slag met deze film?

De film is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. Bovendien is er lesmateriaal beschikbaar op LessonUp, dat onderaan deze pagina lesmateriaal te vinden is. In deze les gaan leerlingen dieper in op het geluid, het kleurgebruik, de personages en de thematiek van de film.

  • Alle leeftijden

Mirjam de With Nederland 2011, 15 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Pesten, Identiteit, Vriendschap, Mediawijsheid
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op