Korte Kuitspier

Hij is anders dan andere, iedereen om hem heen ziet hem totaal anders ontdekt hij. Zijn naam is bovendien ook nog eens Anders. Hoe is het om zo anders te zijn dan de rest?

Na de kleinerende opmerkingen van de bakkersvrouw of de plaagstoten van de kantoorcollega's op kantoor is hij in ieder geval zo klaar als een klontje dat de situatie voor hem allesbehalve grappig is.

Aan de slag met deze film?

Deze korte film is gratis te bekijken via de 'Bekijk de film'-knop bovenaan deze pagina. Elk jaar organiseert het Imagine Film Festival een mooi educatieprogramma. Tijdens de Corona pandemie hebben ze twee educatieve shortsblokken opgesteld met ijzersterke shorts van de afgelopen jaren en fantastische shorts die tijdens het festival in 2020 te zien zouden zijn. De Lesson-Up les is onderaan de pagina te vinden. Docenten kunnen met Lesson-Up digitaal lesgeven, maar kunnen er ook voor kiezen om een les te delen met de leerlingen zodat ze in hun eigen tijd deze les kunnen behandelen. Om de les compleet te maken is er ook nog een opdracht toegevoegd waarin wordt verdiept in het schrijven van een recensie en de essentie van korte film.

Let op: dit lesmateriaal is niet specifiek ontworpen voor het vak Nederlands, maar de film is daarvoor wel inzetbaar. Kijk op deze pagina voor inspiratie voor geschikte films en (algemeen) lesmateriaal: https://filmeducatie.nl/nederlands-lessen.

  • Let op met kinderen tot 9 jaar

Victoria Warmerdam Nederland 2019, 13 min

Thema Pesten, Identiteit, Gezondheid / ziekte
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op