Luister

‘Hallo, ik wil graag gewoon even kletsen. Want soms kan ik aan niemand mijn verhaal vertellen, van school en zo’. Een korte en krachtige documentaire vol aandoenlijke gesprekken met kinderen die bij de Kindertelefoon op zoek zijn naar een luisterend oor.

De Kindertelefoon wordt dagelijks gebeld door kinderen die hun zorgen, vragen of verhalen met iemand willen delen. Zo bellen kinderen in deze documentaire met vragen over huisdieren, verliefd zijn en verhuizen. Maar ook over andere moeilijke onderwerpen als pesten, ouders die gaan scheiden en alleen zijn.

Deze korte documentaire is gebaseerd op echte telefoongesprekken met De Kindertelefoon en bevat beeldmateriaal dat door kinderen zelf is gemaakt. De film volgt als hoofdlijn gesprekken met vier kinderen, die allen met een ander probleem zitten. Een mooie collage van ontroerende telefoongesprekken, die ook andere kinderen kan raken en aanspreken.

Aan de slag met deze film?

De film is gratis te bekijken via de knop “Bekijk in de klas” bovenaan deze pagina, en onderaan de pagina is lesmateriaal te vinden bij de film. In het lesmateriaal van filmfestival IDFA krijgen leerlingen opdrachten over de Kindertelefoon en wordt aandacht besteed aan de keuzes van de regisseur. Ook in de digibordles van Film in de klas leren leerlingen kritisch kijken naar de keuzes van de maker en komen daarnaast de verhaalstructuur en filmische elementen aan bod.

  • Alle leeftijden

Astrid Bussink Nederland 2017, 15 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Pesten, Identiteit
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Lesmateriaal IDFA

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op