#pestverhaal

Korte documentaire waarin een gepest meisje haar lotgenoten op internet spreekt en hierdoor troost en kracht vindt.

Soms zien we de pestverhalen van lotgenoten op YouTube die Rosalie bekijkt, soms zien we haar reactie op die soms heftige verhalen. De laatste tijd durft Rosalie internet steeds meer te gebruiken om contact te maken met mensen die dezelfde nare ervaringen hebben als zij. Ze skypet zelfs met een paar van hen. Het geeft haar troost en kracht. Omdat de haatberichten ook via Facebook en Instagram haar leven binnendringen, voelde ze zich op een bepaald moment nergens meer veilig. Maar misschien kan de digitale wereld haar ook iets positiefs brengen. De hele film speelt zich binnen de vier muren van haar slaapkamer af. Zal ze zich daar langzaam weer veilig voelen?

Aan de slag met deze film?

Deze korte film is via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina gratis te bekijken. Met een lengte van slechts zestien minuten is deze documentaire uitermate geschikt om direct in de klas in te zetten om pesten bespreekbaar te maken.

Verderop deze pagina staat een verwijzing naar lesmateriaal dat ontwikkeld is door filmfestivals Movies that Matter en IDFA. Deze les, die op LessonUp staat, gaat in op de korte films #pestverhaal en Hoe Ky Niels werd en heeft een focus op kinderrechten.

  • Alle leeftijden

Eef Hilgers Nederland 2018, 16 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Pesten, Mediawijsheid, Vriendschap
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op