Hoe Ky Niels werd

Hoe vertel je de wereld dat je je eigenlijk helemaal niet een meisje, maar een jongen voelt? Niels deelt zijn ervaring op openhartige wijze in deze korte documentaire.

Hoe Ky Niels werd is een oprechte documentaire gefilmd vanuit de belevingswereld van Niels, voorheen Kyara. Op een kwetsbare manier vertelt Niels over hoe hij het heeft ervaren om zijn ouders en klas te vertellen dat hij in het verkeerde lichaam is geboren. Een inzichtelijke documentaire voor een jongere doelgroep; deze film laat zien hoe iemand zoals Niels zich moet bewegen en presenteren in een wereld waarin niet iedereen weet hoe ze met genderdysforie om moeten gaan. Tegelijkertijd zien we dat er ook heel veel mensen zijn die juist heel ondersteunend en begripvol zijn.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina wordt je doorgestuurd naar de pagina van Schooltv waar deze documentaire gratis te bekijken is. Wegens de leeftijd van Niels is het gemakkelijker voor de leerling om zich in zijn worsteling in te leven. Deze docu maakt het daardoor mogelijk een gesprek te voeren over genderdysforie in de klas. Dankzij de korte lengte gemakkelijk in te zetten in de les. Met het lesmateriaal van Movies that Matter, IDFA en EO gaan leerlingen aan de slag met Mensjesrechten, waarbij ze aan de hand van de documentaire Hoe Ky Niels werd en #pestverhaal alles leren over kinderrechten. De lessen zijn beschikbaar als lesbrief of als les via LessonUp.

  • Alle leeftijden

Els van Driel Nederland 2014, 20 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Identiteit, Coming of age, LHBTQIA+
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Lesbrief Mensjesrechten

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op