Le Nouveau

"Met Le nouveau is er eindelijk een film waarin pubers niet compleet ontsporen maar met vallen en opstaan het leven ontdekken. Aanstekelijk en verfrissend." (Filmkrant recensie)

De verlegen tiener Benoît heeft moeite zijn plaats te vinden op zijn nieuwe school in Parijs. Hij moet kiezen tussen het populaire groepje of de nerds met wie hij zich te pletter amuseert. Op zoek naar zelfvertrouwen en een vriendinnetje doet hij een paar behoorlijk domme dingen. Le nouveau is een coming-of-ageverhaal waarin vriendschap en opgroeien belicht worden op een verfrissende manier. Regisseur Rosenberg doorgrondt de dynamiek van tieners als geen ander en lijkt heel goed te begrijpen dat momenten van opwinding en geluk heel dicht liggen bij bittere teleurstelling en bedrog.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film online beschikbaar is. De film kan een startpunt vormen voor een klassengesprek over pesten en uitsluiting. De film is bovendien te boeken voor besloten schoolvoorstellingen in filmtheaters door het hele land. Neem hiervoor contact op met een filmtheater of bioscoop in de buurt. Of kijk voor meer informatie voor het boeken van een schoolvoorstelling op deze pagina.

  • Alle leeftijden
  • Grof taalgebruik

Rudi Rosenberg Frankrijk 2015, 81 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Coming of age, Familie, Pesten, Vriendschap, Liefde, Identiteit
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op