Vita’s leven wordt op zijn kop gezet wanneer een uitdagende foto van haar op sociale media opduikt. De gevolgen zijn verstrekkend, en Vita worstelt om nog overeind te blijven.
Vita zit samen met haar vriendje Django en hartsvriendin Shaira op de middelbare school. Wanneer er online een foto gedeeld wordt van Vita in haar ondergoed, verandert echter alles. Plots wordt ze door iedereen verstoten en getreiterd; zelfs haar vriendje wil niets meer met haar te maken hebben. Vita’s leven, dat eerst zo normaal leek, verandert ineens in een nachtmerrie.
Sex Ding toont de desastreuze gevolgen die een seksueel uitdagende foto op sociale media kan hebben. Het verhaal wordt daarom ook verteld vanuit het slachtoffer. De kijker leeft met Vita mee, en de gevaren van de online wereld worden pijnlijk duidelijk.
Aan de slag met deze film?
Via de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina word je doorgestuurd naar pagina van NPO waar de film te zien is. In het bijbehorende lesmateriaal op LessonUp onderzoek je samen met de leerlingen welk doel regisseur Simone van Dusseldorp heeft met deze film en welke keuzes zij heeft genomen bij het maken van de film. Daarbij wordt er eerst gericht op de verhaalstructuur en de hoofdpersoon, Vita. Vervolgens ga je in op de filmische vormgeving zoals kadrering en muziek.
Simone van Dusseldorp Nederland 2017, 39 min
Thema | Mediawijsheid, Pesten, Liefde, Vriendschap, Familie, Identiteit, Feminisme |
Filmkenmerken | 31-60 minuten |