Sex Ding

Vita’s leven wordt op zijn kop gezet wanneer een uitdagende foto van haar op sociale media opduikt. De gevolgen zijn verstrekkend, en Vita worstelt om nog overeind te blijven.

Vita zit samen met haar vriendje Django en hartsvriendin Shaira op de middelbare school. Wanneer er online een foto gedeeld wordt van Vita in haar ondergoed, verandert echter alles. Plots wordt ze door iedereen verstoten en getreiterd; zelfs haar vriendje wil niets meer met haar te maken hebben. Vita’s leven, dat eerst zo normaal leek, verandert ineens in een nachtmerrie.

Sex Ding toont de desastreuze gevolgen die een seksueel uitdagende foto op sociale media kan hebben. Het verhaal wordt daarom ook verteld vanuit het slachtoffer. De kijker leeft met Vita mee, en de gevaren van de online wereld worden pijnlijk duidelijk.

Aan de slag met deze film?

Sociale media hebben een grote rol gekregen in het dagelijks leven. Dit heeft niet altijd een positieve invloed; vooral niet op een jongere doelgroep. Dit komt in de televisiereeks Duivelse Dillema's van Omroep Human aan bod. In de onderstaande les worden ook de verhaalstructuur en filmische elementen uit deze korte televisiefilm besproken. Daarnaast leren de leerlingen te benoemen wat ze van de keuzes van de maker vinden.

  • Geweld
  • Angst
  • Discriminatie
  • Grof taalgebruik
  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Simone van Dusseldorp Nederland 2017, 39 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Mediawijsheid, Pesten, Liefde, Vriendschap, Familie, Identiteit, Feminisme
Filmkenmerken 31-60 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op