Tijger zonder strepen

Deze in schilderstijl geanimeerde korte film sluit aan bij de belevingswereld van jonge kinderen en maakt voor hen inzichtelijk hoe het is om 'anders' te zijn.

Het jonge tijgertje in de film heeft als enige in het bos geen strepen en wordt door de andere tijgertjes geplaagd. Omdat hij graag groot en net als de anderen wil zijn, gaat hij in zijn eentje op zoek naar zijn strepen en zijn identiteit. Onderweg wordt hij geconfronteerd met de weerspiegelingen van zichzelf in het water. Zal hij zich over zijn negatieve zelfbeeld heen kunnen zetten en de positieve kanten in zichzelf weten te ontdekken?

Aan de slag met deze film?

Deze korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. Tijger zonder strepen maakt deel uit van de les 'Verhalen met een Staartje', samen met de korte films Overboord! en De Laatste Herfstdag. In deze les ga je in op verschillende animatiefilms en stijlen. Aan de hand van korte filmfragmenten en plaatjes worden er opdrachten aangeboden waarin de kinderen kennis maken met verschillende aspecten die bij animatiefilm horen zoals; personages, filmgeluiden fantasie en stop-motion technieken. Tot slot gaan de kinderen zelf creatief aan de slag.

  • Alle leeftijden

Raul Morales Reyes Frankrijk 2018, 8 min

Thema Identiteit, Pesten
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op