Spijt!

Verfilming van het gelijknamige boek van Carry Slee die op een toegankelijke manier pesten inzichtelijk maakt voor leerlingen.

Jochem heeft het niet makkelijk op school. Hij is het mikpunt van getreiter door het clubje van Sanne. Klassenleraar Tino is veel te druk met populair doen voor de scholieren en doet er niets aan. Klasgenoot David ergert zich hieraan, maar durft er zelf ook niks van te zeggen. Dan organiseert meester Tino een klassenfeest, waar de band van David, Youssef, Niels en Nienke kan optreden. David hoopt zo indruk te maken op Vera, het leukste meisje uit zijn klas. Als dat helemaal misgaat heeft David geen oog meer voor Jochem, die te pakken wordt genomen door zijn pestkoppen. De volgende ochtend krijgt de klas van de rector te horen dat Jochem 's avonds niet is thuisgekomen.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. De film is ook te boeken voor besloten schoolvoorstellingen in filmtheaters door het hele land. Neem hiervoor contact op met een filmtheater of bioscoop in de buurt. Of kijk voor meer informatie voor het boeken van een schoolvoorstelling op deze pagina.

Onderaan deze pagina is verschillend lesmateriaal te vinden waarmee je het onderwerp pesten op een aansprekende en positieve manier aan de orde kunt laten komen in de klas.

  • Angst
  • Grof taalgebruik
  • Let op met kinderen tot 9 jaar

Dave Schram Nederland 2013, 135 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Pesten, Boekverfilming
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op