Giovanni en het waterballet

Veelvoudig bekroonde documentaire over een vastberaden jongen die ondanks de heersende opvattingen zijn eigen weg kiest.

Giovanni houdt niet van voetbal, maar wel van synchroonzwemmen. Hij traint om mee te kunnen doen aan het Nederlands kampioenschap. Het maakt Giovanni niet uit wat de andere jongens vinden. Gesteund door zijn vriendin Kim, bereidt Giovanni zich voor op de toelating.

Aan de slag met deze film?

Deze korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. Verderop de pagina is verschillend lesmateriaal bij de film te vinden:

- Lesmateriaal Film in de klas: In deze LessonUp-les komen de verhaalstructuur en filmische elementen aan bod. Ook leert de leerling benoemen wat het van de keuzes van de regisseur vindt.

- IDFA docentenhandleiding + werkblad: Dit lesmateriaal is ontwikkeld bij de schoolvoorstellingen van het International Documentary Filmfestival Amsterdam 2015. Leerlingen leren wat een documentaire inhoud en hoe sommige beelden zijn gekozen door de filmmaker.

- IDFA filmles: lentekriebels: Deze LessonUp-filmles over lentekriebels, verkering en intmiteit is geschikt voor groep 7 en 8 van het primair onderwijs. Aan de hand van drie korte fragmenten ga je met je leerlingen in gesprek over de korte documentaire.

  • Alle leeftijden

Astrid Bussink Nederland 2014, 18 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Identiteit, Coming of age, Pesten, Sport / beweging, Vriendschap
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

IDFA docentenhandleiding + werkblad

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op