Lon

In het mondaine en bruisende Antwerpen van de jaren dertig maakt Lon Landau zijn dromen waar.

Hij wordt hij de eerste bekende decorontwerper bij de Koninklijke Nederlandse Schouwburg. Dan vallen de Duitsers binnen. Lon wordt opgepakt en gevangengezet in een doorgangskamp in Mechelen. Ondanks de moeilijke omstandigheden besluit Lon optimistisch te blijven en te doen wat hij best kan: droomwerelden bouwen. Hij bouwt 12 marionetten voor de kinderen in het kamp.

De film sluit aan bij het vak Geschiedenis onder het thema Tweede Wereld Oorlog

Aan de slag met deze film?

Via IDFA Docschool is de film te zien - hiervoor is wel een kosteloos account vereist, je kunt je hier aanmelden. Via Doscschool is ook lesmateriaal beschikbaar - deze vind je ook hieronder ter inzage. Deze bestaat uit:

Een docentenhandleiding die handvatten biedt om de documentaire te behandelen in de klas plus aanvullende achtergrondinformatie. In deze handleiding zitten ook de leerlingenbladen verwerkt - deze kun je ook als losse pdf downloaden en uitprinten. Ten slotte vindt je ook een document met een aantal werkvormen die net even anders zijn dan het klassikaal bespreken van de vragen. Welke werkvorm het beste bij je les past is afhankelijk van hoeveel tijd je hebt en op welke manier je de leerlingen wilt activeren.

Nina Landau Belgiƫ 2017, 7 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema WO2, Familie
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op