Dead Sea Guardians

Door overconsumptie en gebrekkig waterbeheer blijft de waterspiegel van de Dode Zee dalen. Israëli's, Jordaniërs en Palestijnen bundelen hun krachten om deze catastrofe te stoppen.

De Dode Zee is een uniek zoutmeer met een uitzonderlijke geografische, biologische en historische waarde. Het meer ligt ruim 400 meter onder de zeespiegel en is daarmee het laagstgelegen meer ter wereld. Ondanks zijn unieke karakter blijft de waterspiegel dalen als gevolg van overconsumptie en onvoldoende waterbeheer. De film volgt drie zwemmers – Oded, een Israëliër, Munqeth, een Jordaniër, en Yusuf, een Palestijn – terwijl ze een internationale groep zwemmers samenstellen om iets te proberen dat nog nooit eerder is gedaan: zwemmen over de Dode Zee van Jordanië naar Israël

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-wordt je doorgestuurd naar de site waar deze film gratis kunt bekijken. De film sluit aan bij de leergebieden Mens en natuur, en de thema's klimaat en conflict. De film toont de consequenties van overcompensatie en schetst een beeld van de politieke situatie in Israël, Jordanië en Palestina. Terwijl de zwemmers deze buitengewone en gevaarlijke prestatie willen volbrengen in de hoop media-aandacht te krijgen die de landen in de regio ertoe zal aanzetten actie te ondernemen, worden ze ook geconfronteerd met de culturele verschillen en de politieke realiteit die hun vriendschappen compliceren.

Ido Glass, Yoav Kleinman Israel 2021, 75 min

Thema Klimaat, Natuur / dieren, Vriendschap
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op