Lowland Kids

Deze prachtige documentaire vertoont de menselijke gevolgen van klimaatverandering, wanneer de laatste tieners op Jean Charles gedwongen worden om te vertrekken.

Het eiland Jean Charles in de staat Louisiana (VS) wordt langzaam maar zeker teruggenomen door de zee. Deze ontwikkeling, die het verdrietige gevolg is van klimaatverandering, zorgt ervoor dat de bewoners van Jean Charles de eerste Amerikaanse klimaatvluchtelingen zijn. Ook zij die al generaties lang op Jean Charles wonen moeten met pijn in het hart afscheid nemen. 

In deze documentaire volgen wij de laatste twee jongeren die op het eiland wonen, en hoe zij omgaan met deze treurige, onvermijdelijke toekomst. Prachtige beelden worden afgewisseld met persoonlijke verhalen.

Aan de slag met deze film?

De documentaire is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. Deze film kan verdiepend gebruikt worden bij het behandelen van het thema klimaatverandering. Dankzij de korte lengte van de film kan Lowland Kids ook gemakkelijk in één les vertoond worden.

Met het lesmateriaal van Movies that Matter maakt jouw klas kennis met filmeducatie en mensenrechten in de breedste zin, en open je de ogen van leerlingen en studenten voor mensenrechtenthema's. Tijdens de bijbehorende les leren de leerlingen over klimaatverandering en klimaatvluchtelingen.

  • Alle leeftijden

Sandra Winther Verenigde Staten 2020, 22 min

Thema Klimaat, Industrialisatie, Familie, Afscheid / dood
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op