Gebakken Vis (Peix al Forn)

Plastic is niet meer te ontwijken in onze maatschappij, ook niet in ons voedsel. In deze korte video is te zien hoe hier op een ironische manier een plastic fles wordt voorbereid als gerecht.

In Gebakken Vis worden er plastic flessen gevangen uit de zee en verkocht op de markt. Een koper gaat aan de slag met een van de flessen en bereid de plastic fles als maaltijd. Deze film gaat over de vervuiling van de oceaan en laat je op surrealistische wijze nadenken over de gevolgen hiervan.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film gratis te bekijken is. Onderaan de pagina is een les te vinden toepasbaar bij deze film. Deze filmles van een kwartier is geschikt voor groep 5 t/m 8 van het primair onderwijs, gemaakt door Eye Filmmuseum. In elk Filmkwartier staat een ander deel van film centraal en in deze les wordt er aandacht gegeven aan de stop-motion techniek van deze film. Hierbij kun je analyseren hoe de plastic vissen als levende vissen vertoond worden. Verder kun je ingaan op de boodschap van de film en hoe de keuze voor stop-motion hier betrekking op heeft.

  • Extra Maakopdracht (30-60 minuten): Met behulp van de app Stop-Motion Studio, waarnaar wordt verwezen in dit Filmkwartier, kan de leerling zelf een stop-motion video maken.

Guillem Miró Spanje 2019, 4 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Klimaat
Filmkenmerken 0-5 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op