Wade

Hoe zal een stad er in de toekomst uitzien als de klimaatverandering aanhoudt? Ontdek met je klas de mogelijke toekomst die in deze korte film wordt getoond.

In deze film lijdt Calcutta, India, onder klimaatverandering en zeespiegelstijging. Overstromingen dwingen de meeste bewoners te vertrekken, waardoor de stad verlaten is. Het nabijgelegen Sundarbans-bos is verwoest, wat wilde dieren, waaronder tijgers, naar Kolkata drijft. Enkele overlevenden zoeken naar voedsel, maar een familie wordt aangevallen door een hongerige tijger. Terwijl sommigen sterven, vluchten anderen naar een gebouw, met uitzondering van een blind meisje op een vlot van plastic flessen. Als meer tijgers arriveren, ontstaat een strijd om te overleven.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film gratis te bekijken is. De film kaart thema's aan als klimaatverandering, natuur/dieren, Azië en ook conflict. In de klas kan bijvoorbeeld de milieuproblematiek die in de film wordt belicht besproken worden. Op welke manier zal de stijgende zeespiegel bijvoorbeeld invloed hebben op Nederlandse steden als Amsterdam, Rotterdam of Maastricht? Onderaan de pagina staat een link naar een LessonUp les, gemaakt door Beeld en Geluid op school. Deze les bespreekt Nederland als waterland en de droogmakerijen en zeespiegelrijzing die daarbij komen kijken.

Kalp Sanghvi, Upamanyu Bhattacharyya India 2020, 11 min

Thema Azië, Klimaat, Familie
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op