Mijn Brief aan de Oliemannen

Welk effect kan een enorme olievervuiling hebben op de mensen en jongeren die daar mee moeten kampen? Papilou verteld zijn verhaal en schrijft een brief aan Shell.

De Nigeriaanse Papilou is viertien jaar oud en leeft aan de rand van een sterk vervuild stuk land. In de achtertuin van zijn vader zijn, door een lekkage in een olieleiding, duizenden liters ruwe olie in de rivier terechtgekomen. Alle gewassen zijn mislukt. Zijn ouders zijn uit elkaar gegaan omdat het gezin ziek werd van de ruwe olie. Nu woont hij in de grote stad en zijn de ouders van Papilou gescheiden. Papilou wil dat de olievervuiling wordt opgeruimd en dat de olievervuiling stopt. Hij schrijft een brief aan Shell, de oliemaatschappij die verantwoordelijk is voor de vervuiling. Maar luisteren zij ook naar hem en zullen zij hem helpen?

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film gratis te bekijken is. De film kaart thema's aan als klimaatverandering, natuur/dieren, Afrika en ook conflict. In de klas kan bijvoorbeeld de milieuproblematiek die in de film wordt belicht besproken worden. Hoe wordt onder andere de impact van de oliemaatschappij op de omgeving en de gemeenschap weergegeven?

Xander de Boer Nigeria 2019, 15 min

Thema Afrika, Klimaat
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op