Vader en dochter gaan in gesprek over zijn werk als REEF-Ranger en het belang van het beschermen van de oceaan.
Matumbawe vertelt het verhaal van Khadija, de dochter van een REEF-Ranger die werkt aan het herstel van de koraalriffen in Kenia. Door lokale gemeenschappen te betrekken bij het behoud van de zee kunnen we de gezondheid van onze oceanen op de lange termijn beschermen.
Koraalriffen zijn een integraal onderdeel van het ecosysteem omdat ze onderdak en voedsel bieden aan veel vissoorten en ander waterleven. Ze vormen ook een natuurlijke barrière tegen stormen en andere natuurrampen en beschermen kustgemeenschappen tegen overstromingen en erosie.
Aan de slag met deze film?
Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina word je doorgestuurd naar YouTube waar deze korte documentaire gratis te bekijken is. Het is een uitstekende documentaire voor het primair onderwijs aangezien de film bestaat uit een gesprek tussen vader en dochter en de leerlingen vanuit haar perspectief een milieubewustzijn meekrijgen. N.B. vanwege de (noodzakelijke) Engelse ondertiteling is de film waarschijnlijk enkel inzetbaar voor de bouwenbouw.
Onderaan de pagina vind je de bijbehorende les van Wildlife Film Festival Rotterdam waarin de leerlingen uitgebreider in gaan op het beschermen van koraal en het belang ervan voor de zee. In deze LessonUp-les voor het primair onderwijs zitten ook drie andere korte films verwerkt: Beavers About Town, The Halcyon Days, en Remembering Sudan, die je optioneel kunt bespreken in de klas.
Regie: Anthony Ochieng Onyango Productie: TonyWild Distributie: TonyWild Kenia 2023, 5 min
Thema | Klimaat, Globalisatie, Natuur / dieren |
Filmkenmerken | 0-5 minuten |