Katak, de dappere Beloega

Om te bewijzen dat hij net zoals zijn leeftijdsgenoten ook sterk en moedig is, vertrekt de jonge beloega Katak op een spannend avontuur.

Ga mee op avontuur in de grote oceaan! De schattige beloega Katak is nog niet van grijs naar wit verkleurd, wat wel hoort op zijn leeftijd. Hierdoor vinden zijn leeftijdsgenoten hem er niet bij horen. Hij wil bewijzen dat hij wel degelijk volwassen én dapper is en gaat op een spannende reis naar het Noorden. Katak is klein, maar dapper en gaat geen avontuur uit de weg. Het is een film over het belang van vriendschap en familie, maar geeft ook een mooie boodschap af over het milieu.

Aan de slag met deze film?

Deze speelfilm is momenteel nog niet online te bekijken, enkel in de bioscoop. In de bijbehorende pedagogische gids kun je in de klas of thuis een discussie stimuleren en leren over de verschillende onderwerpen die verband houden met de film (denk aan anatomie van waterdieren; natuurwonderen; algen en voeding). De voorgestelde activiteiten kunnen gemakkelijk worden aangepast aan verschillende niveaus van moeilijkheid voor alle groepen van de basisschool.

  • Alle leeftijden

Regie: Christine Dallaire-Dupont Productie: 10th Ave. Productions Distributie: In The Air Canada 2023, 82 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Vriendschap, Coming of age, Familie, Identiteit, Natuur / dieren, Klimaat
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op