Code Rood in de klas

In Code Rood zien we wat de klimaatcrisis betekent voor Nederland. Samen met experts en wetenschappers wordt per seizoen onderzocht wat de effecten op ons dagelijks leven zijn.

Deze serie is geproduceerd door Schooltv met als doel kinderen bewust te maken van de klimaatcrisis en de gevolgen ervan. "Code Rood in de klas" bestaat uit in totaal 4 afleveringen, elk gericht op een van de vier seizoenen. De opwarming van de aarde staat centraal en wordt in elke aflevering vanuit verschillende perspectieven belicht. Hierbij wordt onder andere ingegaan op de stijgende temperaturen in de zomer, het gebrek aan sneeuw in de winter en wateroverlast in de herfst en lente. Bovendien is elke aflevering voorzien van een lesbrief.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-wordt je doorgestuurd naar de site Schooltv waar de serie gratis te bekijken is. De serie sluit aan bij de leergebieden Mens en natuur, en de thema's klimaat en immigratie. Door het bekijken van deze video krijgt de leerling een beter inzicht in de huidige klimaatcrisis, maar ook wat dit betekent voor hun toekomst. Elke aflevering heeft een bijgevoegde lesbrief die extra verdieping bied in de onderwerpen die aan bod komen in de bijbehorende aflevering.

Aflevering 1: Klimaatverandering in de zomer - Lesmateriaal

Aflevering 2: Klimaatverandering in de lente - Lesmateriaal

Aflevering 3: Klimaatverandering in de herfst - Lesmateriaal

Aflevering 4: Klimaatverandering in de winter - Lesmateriaal

  • Alle leeftijden

Nederland 2021, 10 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Klimaat, Natuur / dieren
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op