Hope

Achter deze vertederend humoristische korte animatiefilm gaat een diepere boodschap schuil van doorzettingsvermogen en het belang van milieubewustzijn.

De korte animatiefilm Hope gaat over de reis van een pasgeboren babyzeeschildpad die Aqua heet en is geboren met de beperking dat zijn ene vin kleiner is dan de andere. Maar dat staat zijn levensreis van nest naar zee niet in de weg - een reis vol gevaarlijke roofdieren en tragische menselijke vervuiling. Met behulp van zijn verstand en moed overwint hij het ene obstakel na het andere, totdat hij zijn eindbestemming bereikt. Vlak voordat hij de zee in gaat, is hij getuige van een levensveranderende scène, die hij dapper overwint en waarin hij groeit als personage.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina word je doorgestuurd naar YouTube waar deze korte animatiefilm gratis te bekijken is. De film is uitermate geschikt voor de onderbouw van het primair onderwijs en kan een goed startpunt vormen om het op laagdrempelige manier over klimaatverandering, globalisering en natuur/dieren te hebben in de klas.

Regie: Abdulla Al Janahi Productie: GreenTree Production Qatar 2020, 9 min

Thema Coming of age, Klimaat, Natuur / dieren, Globalisatie
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op